Economist: H Ελλάδα θα χρειαστεί νέα βοήθεια το 2014

Προσοχή στον ακροδεξιό εξτρεμισμό λέει το Βρετανικό περιοδικό

Economist: H Ελλάδα θα χρειαστεί νέα βοήθεια το 2014

​Προσγειώνει απότομα την ελληνική κυβέρνηση το βρετανικό περιοδικό Economist! Τι και αν ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς και ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας υποστηρίζουν πως δεν θα υπάρξει νέο ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ο Economist έχει άλλη άποψη!

Η Ελλάδα θα χρειαστεί και άλλη βοήθεια μετά τον τερματισμό, τον προσεχή Ιούλιο, της οικονομικής βοήθειας που λαμβάνει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αναφέρει το περιοδικό στην ετήσια έκδοση του για τον «Κόσμο το 2014» η οποία κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα.

«Η διαπραγμάτευση του χρέους και των σχετικών όρων θα διαρκέσει όλο το πρώτο ήμισυ του έτους αλλά θα καταλήξει σε ικανοποιητική υποστήριξη ώστε να προληφθεί χαλάρωση και αποχώρηση από την ευρωζώνη, πιθανότατα υπό μορφή καλύτερων όρων δανεισμού. Οι μεταρρυθμίσεις που αποβλέπουν στην επιστροφή στην ανάπτυξη, περιλαμβανόμενων των απολύσεων στην βιομηχανία, των δημοπρασιών και στην πάταξη της γραφειοκρατίας θα συνεχιστούν και τελικώς θα αποδώσουν καρπούς. Αλλά το 2014 η οικονομία, σε τιμές δολαρίου, θα συρρικνωθεί, πέφτοντας στα δυο τρίτα τουλάχιστον του πριν από την κρίση επιπέδου» τονίζεται στο περιοδικό, εφιστώντας την προσοχή για την δράση των ακροδεξιών οργανώσεων στην Ελλάδα στο άμεσο μέλλον!

«Η Ελλάδα έχει ένα ιστορικό ακροδεξιού εξτρεμισμού μετά από περιόδο��ς οικονομικών καταρρεύσεων. Το νεοφασιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή, με τις επιθέσεις του εναντίον μεταναστών και αριστερών, είναι η πιο πρόσφατη απειλή. Η κυβέρνηση στέλνει στα δικαστήρια το κόμμα για τις εγκληματικές δραστηριότητες του, αλλά αυτό διατηρεί κάποιον λαϊκή υποστήριξη» αναφέρεται.

ΒΙΝΤΕΟ STAR Εκπομπή Live U

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top