Επιβεβαίωση STAR: Αύριο ή την Τετάρτη η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης!

Έτοιμα προς διάθεση 23 εκ. ευρώ σε πρώτη φάση – Δείτε τι δήλωσε ο γ.γ. Εσόδων

Επιβεβαίωση STAR: Αύριο ή την Τετάρτη η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης!

Απόλυτα επιβεβαίωσε την αποκάλυψη που είχε κάνει το STAR για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης ο γ.γ. Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Ο κ. Θεοχάρης μιλώντας στην εκπομπή «Live U»της Πόπης Τσαπανίδου υπογράμμισε ότι αύριο ή το αργότερο την Τετάρτη τα χρήματα θα βρίσκονται στους λογαριασμούς των πρώτων δικαιούχων: «Έχουμε ολοκληρώσει το δικό μας μέρος και Τρίτη βράδυ ή Τετάρτη πρωί θα είναι τα χρήματα στους λογαριασμούς των φορολογημένων. Είναι περίπου 23 εκ ευρώ».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πάνω από 300.000 νοικοκυριά έχουν κάνει αίτηση για το επίδομα θέρμανσης, ενώ πάνω από τα μισά (περίπου 180.000) έχουν λάβει έγκριση για τη χορήγησή του.

Ο γ.γ. Εσόδων αναφέρθηκε και στο σχέδιο για τις αλλαγές στη φορολογία αυτοκινήτων, τονίζοντας ότι ακόμη δεν έχουν οριστικοποιηθεί.

Ο ίδιος εξήγησε ότι «οι οργανωτικές αλλαγές θα συνεχιστούν και την επόμενη χρονιά», ενώ απαντώντας σε ερώτηση για την αξιοποίηση των λιστών με τα εμβάσματα στο εξωτερικό σημείωσε: «Ασχολούμαστε με αυτές τις περιπτώσεις και έχουμε κάποια πρώτα στοιχεία. Διαπιστώσαμε ότι το θεσμικό πλαίσιο δεν μας επέτρεπε να κάνουμε ελέγχους και πέρασε πριν από λίγο καιρό η διάταξη που το διορθώνει αυτό. Ήδη έχουμε στα σκαριά ελέγχους για 50 ονόματα από τις λίστες των εμβασμάτων με τη νέα μεθοδολογία, ενώ ήδη είχαμε προχωρήσει σε ελέγχους σε 300 περιπτώσεις». Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, συνολικά είναι πάνω από 20.000 οι περιπτώσεις «αλλά δεν σημαίνει αυτό ότι πρέπει να ελεγχθούν όλοι».

Αναφερόμενος, τέλος, ειδικότερα στη λίστα Λαγκάρντ ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι βρίσκεται στο ΣΔΟΕ και δεν έχει εικόνα σε τι σημείο βρίσκεται ο έλεγχος.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top