Το Eurogroup θα ψήνει το ψάρι στα χείλη στον Στουρνάρα αλλά ο Σαμαράς θα τρώει!

Τι θα ζητήσουν από τον Γ.Στουρνάρα οι Ευρωπαίοι ομόλογοι του

Το Eurogroup θα ψήνει το ψάρι στα χείλη στον Στουρνάρα αλλά ο Σαμαράς θα τρώει!

Την ώρα που ο πρωθυπουργός θα τρώει σνίτσελ με την Γερμανίδα Καγκελάριο ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών θα βλέπει τους Ευρωπαίους ομολόγους του…. Έχοντας στις βαλίτσες του, τον πλεονασματικό προϋπολογισμό του 2014, ο κ.Στουρνάρας θα βρεθεί στο σημερινό Eurogroup, το οποίο όμως δεν θα έχει στο επίκεντρο του την Ελλάδα αλλά ��α εξετάσει την αρτιότητα των προϋπολογισμών των χωρών που δεν βρίσκονται σε προγράμματα στήριξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα ζητήσουν παρόλα αυτά από τον κ. Στουρνάρα την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, καθώς το «μπλοκάρισμα» των συνομιλιών κινδυνεύουν να βάλουν και πάλι στο μάτι των αγορών της χώρες που στην παρούσα φάση εξέρχονται από τα προγράμματα προσαρμογής. Το θέμα της Ελλάδας γίνεται ακόμη πιο πολύπλοκο, με δεδομένο ότι έρχονται σύντομα οι Ευρωεκλογές! Αυτό σημαίνει πως η δυνατότητα των εθνικών κοινοβουλίων να περάσουν μια απόφαση για επέκταση της χρηματοδότησης της Ελλάδας πέραν του 2014 είτε στα πλαίσια του υφιστάμενου προγράμματος, είτε με ένα νέο πρόγραμμα στήριξης θα είναι πιο δυσχερής

Το σίγουρο είναι πως ο κ. Στουρνάρας για ακόμη μια φορά αναμένεται να παράσχει διαβεβαιώσεις ότι θα τηρηθούν τα συμπεφωνημένα και ότι θα γεφυρωθούν τα χάσματα με την τρόικα, επισημαίνοντας ωστόσο πως οι Έλληνες δεν θα αντέχουν νέα οριζόντια μέτρα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top