Σάλος για σύμβαση ντροπής: καθιερώνει πληρωμή μισθών με… τρεις μήνες καθυστέρηση

Απλήρωτοι από 2 έως 15 μήνες 150.000 εργαζόμενοι

Σάλο προκάλεσε η «σύμβαση ντροπής» που υπέγραψε εταιρία security με τους εργαζόμενους, η οποία προέβλεπε ότι ο μισθός θα καταβαλλόταν με 3 μήνες καθυστέρηση.

Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε πάντως η εταιρία security απέσυρε τη σχετική παράγραφο από τη σύμβαση. Ο κ. Θ. Βασιλόπουλος, Γ.Γ. της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων και μέλος της Ε.Ε. της ΓΣΕΕ. μπ��οστά στη κάμερα του ΣΤΑΡ και στην Κ. Παναγοπούλου, έδειξε το ντοκουμέντο, ενώ δήλωσε για τη συγκεκριμένη σύμβαση:

«Μία τερατογένεση είναι αυτή εδώ (η σύμβαση). Είναι μία επιχειρησιακή σύμβαση που ο εργοδότης μαζί με τους εργαζόμενους συμφώνησαν ότι ο εργαζόμενος θα πληρώνεται τρεις μήνες μετά. Μία κατάφορη καραμπινάτη παρανομία κι όμως τη δέχτηκε το υπουργείο Εργασίας και πήρε πράξη κατάθεσης. Κι ακόμα, αυτή η σύμβαση καταργεί και το πενθήμερο λέει ότι ο εργαζόμενος μπορεί να δουλεύει εξαήμερο. Επιτρέπεται με βάση τον μνημονιακό νόμο οι επιχειρησιακές συμβάσεις να περιλαμβάνουν οτιδήποτε αρκεί να έχει συμφωνήσει ο εργοδότης με τον εργαζόμενο; Όχι, γιατί υπάρχει το Εργατικό Δίκαιο».

«Τα της μηνιαίας καταβολής είναι ρυθμισμένα σαφώς. Δεν μπορεί να γίνεται διαφορετική συμφωνία επ αυτού» δήλωσε πάντως στο ΣΤΑΡ o υφυπουργός Εργασίας κ. Κεγκέρογλου.

Σοκ προκαλούν πάντως τα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία 150.000 από τους 500.000 εργαζόμενους παραμένουν απλήρωτοι από 2 έως… 15 μήνες!

Τόσο εργαζόμενοι όσο και επιχειρηματίες δηλώνουν στην κάμερα του ΣΤΑΡ ότι λόγω της οικονομικής κρίσης είναι δύσκολη η έγκαιρη καταβολή των μισθών στους εργαζόμενους.

Την ίδια ώρα, το ηλεκτρ��νικό σύστημα Εργάνη του Υπουργείου Εργασίας δείχνει ότι 6 στις 10 προσλήψεις τον Οκτώβριο αφορούσαν ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Συγκεκριμένα, από τις νέες προσλήψεις το 12,5% ήταν με συμβάσεις εκ περιτροπής απασχόλησης, το 44,5% με συμβάσεις μερικής και μόνο το 43% με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top