Υπουργείο Εργασίας:Δεν ανακατευόμαστε στις επιχειρησιακές συμβάσεις εταιριών

Παρεμβαίνουμε μόνο εφόσον προκύψει κάποιο θέμα

Υπουργείο Εργασίας:Δεν ανακατευόμαστε στις επιχειρησιακές συμβάσεις εταιριών

​Για τον σάλο που προκλήθηκε από την αποκάλυψη ότι δύο εταιρίες security κατάρτισαν επιχειρησιακές συμβάσεις με τις οποίες ο εργοδότης είχε δικαίωμα να αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους για 3 μήνες, μίλησε το πρωί της Πέμπτης ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Μιλώντας στο Mega, ο υφυπουργός Εργασίας τόνισε ότι δεν ήταν νόμιμες οι επιχειρησιακές συμβάσεις των δύο εταιριών security και οι επιχειρήσεις ενημερώθηκαν σχετικά.

Όπως είπε ο υφυπουργός Εργασίας, η πρόβλεψη για το μηνιάτικο εντός τριμήνου δεν είναι νόμιμο και επισήμανε ότι δεν μπορεί να γίνεται διαπραγμάτευση ή να υπογράφεται διαφορετική συμφωνία από τα όσα προβλέπονται στο νόμο.

Πάντως, το σημαντικό που προκύπτει με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό είναι το γεγονός ότι οι συμβάσεις που υπογράφουν οι εταιρίες με τους υπαλλήλους τους δεν υπόκεινται στον έλεγχο του υπουργείου Εργασίας.

Οι επιχειρησιακές συμβάσεις δεν ελέγχονται από το υπουργείο Εργασίας είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κεγκέρογλου και σημείωσε ότι μόνο εφόσον προκύψει θέμα υπάρχει παρέμβαση.

Ο κ. Κεγκέρογλου επιβεβαίωσε ότι ούτε οι επιχειρησιακές συμβάσεις εταιριών που συνάπτουν συμφωνίες με το Δημόσιο ελέγχονται από το Δημόσιο, ενώ τόνισε πως ο μόνος τρόπος για ακύρωση των συμβάσεων του δημοσίου με εταιρίες που καταπατούν τον εργατικό νόμο είναι να έχει επιβληθεί πρόστιμο μετά τη διαπίστωση παράβασης σε κάποια εταιρία και έτσι αυτή να αποκλείεται από τους διαγωνισμούς του Δημοσίου.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top