Τον πατέρα τους και την μάνα τους θα πληρώνουν οι επιχειρηματίες που δεν κολλάνε ένσημα!

Μόνο εισπρακτικά μέτρα στο ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ του Βρούτση

Τον πατέρα τους και την μάνα τους θα πληρώνουν οι επιχειρηματίες που δεν κολλάνε ένσημα!

​Ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης, έχοντας πάρει το ΟΚ της τρόικας, καταθέτει σήμερα στη βουλή ασφαλιστικό νομοσχέδιο με στόχο την άμεση είσπραξη 700 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνονται μέτρα που αφορούν στην αύξηση της προσωρινής σύνταξης, τη βελτίωση όρων συνταξιοδότησης αγροτών και τη ρύθμιση τραπεζικών επιδοτούμενων δανείων του πρώην ΟΕΚ, αλλά υπάρχουν διατάξεις, που αφορούν στην εντατικοποίηση των μηχανισμών είσπραξης των ασφαλιστικών φορέων και τα πρόστιμα για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.

Πιο συγκεκριμένα προβλέπονται τα εξής:

- Επέκταση του προστίμου για την αδήλωτη εργασία (10.550 ευρώ) για τον εργοδότη που δεν συμπεριέλαβε εργαζόμενο στη μηνιαίως υποβαλλόμενη ΑΠΔ, ακόμη και εάν έχει δηλώσει αυτόν τον εργαζόμενο στο Πληροφοριακό Σύστημα «Εργάνη».

- Αυστηροποίηση του υφιστάμενου πλαισίου τελέγχου των δηλωθεισών και καταβληθεισών εισφορών προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με καθιέρωση μηνιαίων διασταυρώσεων, ενώ προβλέπεται ταυτόχρονα και η άμεση επίδοση βεβαίωσης οφειλής όταν και εφόσον διαπιστωθούν αποκλίσεις.

- Καθορισμό ενιαίου ποσοστού εισφορών και ενιαία βάση υπολογισμού τους για όλους τους ασφαλισμένους του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), ανεξαρτήτως αν έχουν υπαχθεί στην ασφάλιση πριν ή μετά την 1/1/1993 (παλαιοί και νέοι ασφαλισμένοι).

- Επέκταση της εφαρμογής του εργοσήμου σε μια ακόμη κατηγορία εργαζομένων και συγκεκριμένα στο απασχολούμενο προσωπικό αποκλειστικά και μόνο κατά τη διεξαγωγή παντός είδους αθλητικών αγώνων.

BINTEO STAR εκπομπή live U

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top