Ο. Κεφαλογιάννη: πυλώνας εξόδου από την κρίση ο τουρισμός

Ομιλία σε εκδήλωση της ΝΔ για την επιχειρηματικότητα

Ο. Κεφαλογιάννη: πυλώνας εξόδου από την κρίση ο τουρισμός
«Ο τουρισμός μπορεί να καταστεί στρατηγικός πυλώνας εξόδου από την κρίση γιατί μπορεί να συνδεθεί με τους περισσότερους κλάδους της οικονομίας μας, όπως την πρωτογενή παραγωγή» τόνισε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, κατά την ομιλία της στην εκδήλωση της ΝΔ , στο Ίδρυμα Κακογιάννη, με θέμα «Οι Καινοτόμοι. Μια εναλλακτική προσέγγιση στην επιχειρηματικότητα», στο πλαίσιο της 6ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας.

Η κ. Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στην εναλλακτική πρόταση σύνδεσης του τουρισμού με την πρωτογενή παραγωγή και την ελληνική γαστρονομία, επισημαίνοντας ότι «τα μοναδικά προϊόντα της ελληνικής γης και κατ' επέκταση η ελληνική γαστρονομική παράδοση και η σύνδεσή τους με τον τουρισμό, προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες». Όπως πρόσθεσε, «μπορούν να αναζωογονήσουν χωριά και οικισμούς της χώρας και φυσικά μπορούν να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας».

Αναφέρθηκε επίσης στις σύγχρονες μορφές τουρισμού στις οποίες επενδύει η Ελλάδα και στην αξιοποίηση του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης 2014-2010 (νέο ΕΣΠΑ), για το οποίο έχει συσταθεί ομάδα για τη διαμόρφωση σχεδίου δράσης. Η υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε ακόμη στην ανάπτυξη στοχευμένης επικοινωνιακής στρατηγικής, για την αλλαγή της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό και την αποτελεσματική προβολή της μοναδικότητας των ελληνικών προορισμών.

Για τη νέα τουριστική χρονιά, η κ. Κεφαλογιάννη ανέφερε ότι μπορε�� να είναι ακόμη καλύτερη για τον τουρισμό.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top