Στουρνάρας: άνευ προηγουμένου η δημοσιονομική προσαρμογή στην Ελλάδα

Διαβεβαιώνει ότι το 2014 θα έρθει η ανάκαμψη

Στουρνάρας: άνευ προηγουμένου η δημοσιονομική προσαρμογή στην Ελλάδα

«Άνευ προηγουμένου» χαρακτήρισε τη δημοσιονομική προσαρμογή που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, κατά την ομιλία του σήμερα σε γεύμα εργασίας που διοργανώθηκε στο Ζάππειο στο πλαίσιο της Λιθουανικής Προεδρίας.

«Στη διάρκεια των τελευταίων 15 μηνών, η ελληνική κυβέρνηση έθεσε και πάλι στη σωστή τροχιά το πρόγραμμα οικονομική προσαρμογής, επιταχύνοντας τη δημοσιονομική προσαρμογή, βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα και εφαρμόζοντας διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε μια ευρεία γκάμα περιοχών» ανέφερε ο κ. Στουρνάρας.

Ο υπουργός Οικονομικών συμπλήρωσε ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχει ολοκληρωθεί πάνω από το 80% της δημοσιονομικής προσαρμογής που απαιτείται για να γίνει βιώσιμο το χρέος μέχρι το 2020.

Ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε ότι θα επιτευχθεί η επιστροφή στην ανάπτυξη στη χώρα το 2014.

Για την Προεδρία της Ε.Ε. την οποία θα αναλάβει η χώρα μας σε λίγες εβδομάδες, τόνισε ότι η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στα καθήκοντά της όχι ως μια χώρα σε κρίση αλλά ως μια χώρα σε τροχιά ανάκαμψης.

«Η χώρα μας έχει περάσει πολλά από το 2009, αλλά χάρη στις θυσίες των Ελλήνων και τη στήριξη των εταίρων μας, όχι μόνο εξαλείφθηκε ο κίνδυνος του “Grexit” αλλά αποδείξαμε επίσης ότι η αμοιβαία δέσμευσή μας στην ευρωπαϊκή αξία της αλληλεγγύης μας ενώνει» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Στο πλαίσιο της προεδρίας ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα εργαστεί στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της βιώσιμης ανάπτυξης και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top