ΧΡΗΣΤΙΚΟ: Άνοιξε η εφαρμογή για τον φόρο πολυτελείας - Δείτε πως θα τυπώσετε το ειδοποιητήριο!

Για ποιους προβλέπεται ΕΚΠΤΩΣΗ;

​Διαθέσιμη είναι πλέον για τους φορολογούμενους η εφαρμογή για τον φόρο πολυτελείας οχημάτων, πισινών και αεροσκαφών, όπως ανακοίνωσε ο Χάρης Θεοχάρης μέσω Twitter.

xaris.jpg

Σημειώνεται ότι όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών, η πληρωμή θα είναι εφάπαξ μέχρι την τελευταία εργάσιμη, για τις δημόσιες υπηρεσίες, ημέρα του μεθεπόμενου μήνα από τη βεβαίωσή του. Τα σημερινά σημειώματα βεβαίωσης του φόρου έχουν ημερομηνία πληρωμής την 31η Ιανουαρίου 2014.

Σύμφωνα με την απόφαση, προβλέπεται έκπτωση 1,5% σε περίπτωση εμπρόθεσμης υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και εμπρόθεσμης καταβολής του συνολικά οφειλόμενου φόρου πολυτελούς διαβίωσης.

Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης επιβάλλεται στα ποσά της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης, όπως αυτά έχουν προσαρμοστεί μετά τις μειώσεις και απαλλαγές που προβλέπονται από τον ν. 2238/1994 και κατά την αναλογία των μηνών που τα επιβατι��ά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης, αεροσκάφη, ελικόπτερα, ανεμόπτερα και πισίνες ήταν στην κυριότητα ή κατοχή των φορολογουμένων.

Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Οικονομικών εκτυπώνει και αποστέλλει ταχυδρομικά στους υπόχρεους ατομική ειδοποίηση επί της οποίας αναγράφεται η ταυτότητα οφειλής του προς καταβολή ποσού, η προθεσμία καταβολής του καθώς και το συνολικά οφειλόμενο ποσό για καταβολή.

Πώς θα τυπώσετε το ειδοποιητήριο του φόρου πολυτελείας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπαίνοντας στο www.gsis.gr πάνε απο τις υπηρεσίες προς πολίτες, στην εφαρμογή ειδοποιήσεις επιστροφής ή φόρου και απο εκεί με τους κωδικούς του ο καθένας στο φόρο πολυτελείας 2013, εκτυπώνοντας το σχετικό PDF αρχείο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top