Eurogroup σε Στουρνάρα: Τελείωνε με την τρόικα!

Αιχμές στον Έλληνα ΥΠΟΙΚ και από τον Γ. Ντάισελμπλουμ

Eurogroup σε Στουρνάρα: Τελείωνε με την τρόικα!

Πρώτη δημοσίευση:17:51

Ολοκληρώνεται σε λίγη ώρα η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup και σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης είναι αρκετά δυσαρεστημένοι με το γεγονός ότι δεν έχει κλείσει ακόμη η συνεννόηση με την τρόικα και ζήτησαν από τον Έλληνα υπουργό να τελειώνει με αυτή την εκκρεμότητα, να τα βρει με την τρόικα, να κλείσει το κενό και αυτό να γίνει το συντομότερο δυνατό.

«Μικρή καθυστέρηση, δημιουργεί μικρό πρόβλημα. Μεγάλη καθυστέρηση δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα. Δεν είναι δυνατόν να φτάσουμε στο παρά πέντε της συζήτησης για το επόμενο ελληνικό πρόγραμμα και να μην έχουμε κλείσει τον προϋπολογισμό» λένε στο Eurogroup, απευθυνόμενοι στον Γιάννη Στουρνάρα.

Νωρίτερα, προσερχόμενος στην συνεδρίαση του Eurogroup, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα ως σήμερα.

Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι περιμένει μια καλή και εποικοδομητική συζήτηση στο Eurogroup και ότι ανυπομονεί γι' αυτήν.

Νωρίτερα, πάντως, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι η Ελλάδα «πρέπει να επιταχύνει λίγο τις προσπάθειες, ώστε να φτάσουμε σε συμφωνία».

Ο Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι «χρειαζόμαστε πρόοδο πριν μπορέσουμε να πάρουμε περαιτέρω αποφάσεις. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, για να προχωρήσουμε με το πρόγραμμα».

Η συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ ξεκίνησε στις 4 μ.μ.
ΒΙΝΤΕΟ STAR
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top