Άσμουσεν: Δεν αποκλείω ακόμη και αρνητικά επιτόκια καταθέσεων!

Έρχονται νέες εκπλήξεις από την ΕΚΤ μετά το ιστορικό χαμηλό του 0,25%;

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια όσον αφορά στα επιτόκια, όπως υποστήριξε το μέλος του διοικητικού της συμβουλίου,Joerg Asmussen, ο οποίος δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο ενός αρνητικού επιτοκίου καταθέσεων.
«Θα ήμουν πολύ προσεχτικός με ένα τέτοιο βήμα καθώς θα είχε πολλές επιδράσεις, αλλά δεν θα το απέκλεια κατηγορηματικά», δήλωσε ο Asmussen σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Neue Osnabruecker Zeitung, σύμφωνα με το Reuters.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως η ΕΚΤ δεν έχει φτάσει στο «τέλος των ορίων της» για τα επιτόκια, υποδηλώνοντας ότι υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω μειώσεις, έπειτα από τη νέα μείωση της προηγούμενης εβδομάδας.
Σημειώνεται πως αρκετά μέλη της ΕΚΤ, όπως ο πρόεδρός της Μάριο Ντράγκι, έχουν αναφέρει πως το αρνητικό επιτόκιο καταθέσεων βρίσκεται στην εργαλειοθήκη της Κεντρικής Τράπεζας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αν χρειαστεί. Ωστόσο, κάτι τέτοιο μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα και οι αγορές αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό την πιθανότητα αυτή.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top