Δάκρυα χαράς για 600.000 δανειολήπτες μετά τη μείωση επιτοκίου από την ΕΚΤ!

Δείτε με παραδείγματα στο star.gr πόσα χρήματα γλιτώνετε το μήνα!

Δάκρυα χαράς για 600.000 δανειολήπτες μετά τη μείωση επιτοκίου από την ΕΚΤ!

Ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες και επιχειρήσεις δίνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία μείωσε το βασικό της επιτόκιο στο νέο ιστορικό χαμηλό του 0,25%.

Περίπου 600.000 δανειολήπτες στην Ελλάδα θα δουν το κόστος των δανείων τους να μειώνεται και τις δόσεις να πέφτουν, κάτι που θα δώσει πολύτιμες ανάσες στα ελληνικά νοικοκυριά που ασφυκτιούν από τη φοροεπιδρομή, τις μειώσεις μισθών αλλά και την ανεργία.

Παραδείγματα

• Δανειολήπτης με δάνειο 150.000 ευρώ για είκοσι χρόνια πλήρωνε μέχρι χθες μηνιαία δόση 870 ευρώ. Από σήμερα, η δόση είναι 851 ευρώ, που σημαίνει κέρδος 19 ευρώ το μήνα και 228 ευρώ το χρόνο.

• Δανειολήπτης με δάνειο 100.000 ευρώ για είκοσι χρόνια, πλήρωνε μέχρι χθες μηνιαία δόση 520 ευρώ. Από σήμερα, η δόση είναι 507 ευρώ, που σημαίνει κέρδος 12 ευρώ το μήνα και 156 ευρώ το χρόνο.

Παράλληλα, η μείωση του επιτοκίου θα έχει σημαντικό όφελος και για τις ελληνικές τράπεζες στο κόστος του χρήματος που πληρώνουν, οι οποίες κάνουν προσπάθειες να εξαρτηθούν από τον ELA, τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας, που είναι κατά σχεδόν 3 μονάδες ακριβότερος από τις χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top