ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ:Δες τι θα αποφασίστηκε για τις αντικειμενικές αξίες στην Ελλάδα

Προβλέπεται μετακόμιση σε τσαντίρια μετά από όσα είπε ο Ο.Ρέν

Τι και αν το μνημόνιο προέβλεπε εναρμόνιση των αντικειμενικών αξιών με τις πραγματικές… η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άλλα αποφάσισε! Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγγραφη απάντηση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Όλι Ρεν σε ερώτηση του Προέδρου της Δράσης και ευρωβουλευτή της Ομάδας "Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη", Θ. Σκυλακάκη, οι αντικειμενικές αξίες στην Ελλάδα δεν θα πέσουν μέχρι το 2016!!!

Ο κ. Όλι Ρεν δήλωσε ότι η εναρμόνιση των αντικειμενικών αξιών στις πραγματικές αναβάλλεται για το 2016.

«Οι ελληνικές αρχές συνεχίζουν τις εργασίες επί της τυπικής διαδικασίας για την αναθεώρηση της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων, ώστε να εναρμονιστούν καλύτερα με τις τιμές της αγοράς. Η τυπική αυτή διαδικασία θα ισχύει για τους σκοπούς της φορολογίας ακινήτων για το οικονομικό έτος 2016» τόνισε ι ο κ.Ρέν.

Σχολιάζοντας τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ.Σκυλακάκης επισημαίνει πως "η ελληνική και η ευρωπαϊκή πλευρά, αδιαφορούν για τις διαρθρωτικές αλλαγές όταν θεωρούν ότι μπορούν να εισπράξουν ευκολότερα φόρους, ακόμα κι αν αυτό συνεπάγεται την πιο ακραία, παράλογη και παρ��νομη φορολογία, όπως είναι η φορολογία ανύπαρκτης περιουσίας".

Πάλι η τσέπη μας θα την πληρώσει

Η δραματική βουτιά των εμπορικών αξιών, ακόμη και κάτω από τις αντικειμενικές που έχει σημειωθεί λόγω κρίσης έχει ήδη άμεσο αντίκτυπο στις τσέπες των Ελλήνων, καθώς χιλιάδες ακίνητα φορολογούνται με τιμές οι οποίες δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα.

Όταν η μεταβίβαση ακινήτων γίνεται σε τιμές κατά πολύ χαμηλότερες από τις αντικειμενικές, αυτό σημαίνει «άδικους» φόρους για αξίες που πλέον δεν υπάρχουν!!!

Aλλά και για εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες τα φορολογικά βάρη είναι τεράστια καθώς πληρώνουν ΦAΠ, χαράτσι ακινήτων, δημοτικά τ��λη και άλλους φόρους με βάση αντικειμενικές τιμές που είναι υψηλότερες από τις πραγματικές…….
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top