Το πακέτο του Βρούτση στην… τρόικα!

Τι συζήτησε ο υπ. Εργασίας με τους δανειστές

Το πακέτο του Βρούτση στην… τρόικα!

Πακέτο προτάσεων που φτάνει το ένα δισ. ευρώ για την αύξηση των εσόδων στα ασφαλιστικά ταμεία παρουσίασε την Τρίτη στην τρόικα ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης.

Τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας θα εξετάσουν διεξοδικά τις προτάσεις της κυβέρνησης για να εξετάσουν ένα προς ένα τα μέτρα και οι επικεφαλής της τρόικας θα επανέλθουν, το πιθανότερο την Παρασκευή, αφού ολοκληρώσουν τον πρώτο γύρο των επαφών με όλους τους υπουργούς.

Στη διάρκεια της συνάντησης με τον Γ.Βρούτση, η τρόικα έθεσε το ζήτημα των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν για τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών και την αλλαγή του πλαισίου των ομαδικών απολύσεων.

Για το θέμα της μείωσης των εισφορών -που θα φτάσει το 3,9% έως το 2016-οι δανειστές ζήτησαν να ενημερωθούν για το πως προχωράει η υλοποίηση του μέτρου, ενώ για το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων το υπουργείο Εργασίας ενημέρωσε ότι έχει ήδη αναθέσει μελέτη για το θέμα και αναμένει τα αποτελέσματα.

Όπως αναφέραμε χτες πάντως στο star.gr, o κ. Βρούτσης αμέσως μετά την συνάντηση του με τους τροικανούς, έκανε λόγο για «δημιουργικό διάλογο» με τους εκπροσώπους των δανειστών σχετικά με τις «καινοτόμες» - όπως τις χαρακτήρισε – προτάσεις του υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό, οι οποίες έχουν δοθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top