Δεν είναι η Σάντρα Μπούλοκ…. είναι υπάλληλος του ΥΠΟΙΚ με διαστημικές ικανότητες!

Ούτε στο Gravity, τέτοια τεχνολογία για τις κατασχέσεις!

Την τεχνολογία και την ηλεκτρονική αλληλογραφία θα χρησιμοποιεί από το Δεκέμβριο το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ενημερώνει άμεσα τις τράπεζες για κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.

ΧΡΕΙ.jpg

Την ίδια στιγμή δυσκολεύει τη διαδικ��σία χορήγησης φορολογικής ενημερότητας επιβάλλοντας σε φορολογούμενους που έχουν βεβαιωμένες οφειλές στην εφορία (όχι ληξιπρόθεσμες) και είναι να πληρώσουν τη δόση που τους αναλογεί π.χ. μέσα στις επόμενες 20 ημέρες να επισκεφθούν την εφορία. Από το ίντερνετ μπορούν να λάβουν φορολογική ενημερότητα μόνον όσοι δεν έχουν οφειλή στην εφορία ούτε ένα ευρώ. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να περάσουν την πόρτα της εφορίας.

Σε ό,τι αφορά τις ηλεκτρονικές κατασχέσεις, η σχετική υπουργική απόφαση εκτιμάται ότι θα εκδοθεί άμεσα και το ηλεκτρονικό κατασχετήριο θα ενεργοποιηθεί από το Δεκέμβριο.

Με τη νέα ηλεκτρονική διαδικασία ουσιαστικά επιταχύνεται ο χρόνος κατάσχεσης καταθέσεων για φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις.

Με το ισχύον σύστημα ταχυδρομικής έκδοσης χειρόγραφων κατασχετηρίων απαιτούνται συνήθως μέχρι και 3 μήνες για να ολοκληρωθεί μία κατάσχεση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top