«Μείωση των εισφορών κατά 10% στις συνεπείς επιχειρήσεις» ζητά ο Μίχαλος

«Δεν μπορούν πλέον να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους»

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 10% στις συνεπείς επιχειρήσεις που καταβάλλουν ανελλιπώς τις ασφαλιστικές εισφορές τους ζητά ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, προτείνοντα παράλληλα επαναφορά των εισφορών στο παλαιό ύψος για όσες επιχειρήσεις είναι ασυνεπείς στην καταβολή τρεχουσών εισφορών και δόσεων.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ υπογράμμισε πως θα πρέπει να γίνει κατανοητό από την κυβέρνηση ότι «υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων που αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία και γενικότερα προς το Δημόσιο και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα».

Ειδικότερα για τα ασφαλιστικά ταμεία, ο κ. Μίχαλος σημείωσε ότι «το ΕΒΕΑ έχει πολλές φορές επισημάνει το τελευταίο διάστημα ότι το υφιστάμενο πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών απέτυχε στην πράξη, γιατί οι όροι του δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα που βιώνει σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων».

«Ακόμη και τώρα, ζητάμε την τροποποίηση της ρύθμισης, με βάση την πρόταση που ήδη έχουμε καταθέσει και η οποί�� προβλέπει την κεφαλαιοποίηση όλων των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τη σταδιακή αποπληρωμή τους, μετά από ενός έτους περίοδο χάρητος όπου θα καταβάλλονται μόνο οι τρέχουσες υποχρεώσεις. Η αποπληρωμή των κεφαλαιοποιημένων οφειλών θα πρέπει να έχει διάρκεια τουλάχιστον έξι ετών με τις δόσεις να ξεκινούν απ�� χαμηλό ύψος και να αυξάνονται σταδιακά» κατέληξε ο κ. Μίχαλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top