Λάβετε θέσεις…. ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις !!!

Χωρίς τον Μαζούχ η τρόικα στην Ελλάδα!

Λάβετε θέσεις…. ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις !!!

​Μετά τις ήξεις αφίξεις με την έλευση της τρόικας…. τελικά ο κύριος Τόμσεν και ο Ματιάς Μορς έφτασαν στην Αθήνα και είναι έτοιμοι για έναν νέο σκληρό γύρο διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση. Ο μόνος που λείπει από το παρεάκι της τρόικας είναι ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ στην τρόικα Κλάους Μαζούχ, που θα φτάσει στην Αθήνα αύριο Τετάρτη, καθώς έπρεπε να παραστεί στην συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τα μέτρα για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού του 2014, η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, η αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών και τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα για τη δόση του 1 δισ. ευρώ θα βρεθούν στο επίκεντρο των συναντήσεων των επικεφαλής της τρόικας με τις ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας. Παράλληλα θα εξεταστεί και το θέμα του ενιαίου φόρου ακινήτων, όπως και οι προσαρμογές στο ασφαλιστικό.

Την πρώτη κρυάδα θα την πάρει ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας, ο οποίος θα συναντήσει την τρόικα στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης. Παρόντες στην συνάντηση θα είναι και ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Χρ.Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Οικονομικών Γ.Μαυραγάνης

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αναμένεται να παρουσιάσει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το πρωτογενές πλεόνασμα το 2013 θα είναι μεγαλύτερο των 344 εκατ. ευρώ, αλλά και στοιχεία που θα καταδεικνύουν ότι ύφεση θα κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα από τα αρχικώς εκτιμώμενα.

Όπως αναλυτικά γράψαμε και χθες στο star.gr, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να καταδείξει στους εκπροσώπους του ΔΝΤ και της ΕΕ ότι δεν απαιτούνται για το 2014 πρόσθετα μέτρα ύψους 1,8 δισ. ευρώ -όπως θεωρεί η τρόικα- για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό, αλλά παρεμβάσεις ύψους 500-700 εκατ. ευρώ περίπου.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top