Ακρόπολη λένε και κλαίνε! Αύξηση 12, 3% στον Τουρισμό το α’ εξάμηνο του 2013!

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

Ακρόπολη λένε και κλαίνε! Αύξηση 12, 3% στον Τουρισμό το α’ εξάμηνο του 2013!

Αύξηση κατά 12,3% κατέγραψαν οι αφίξεις από το εξωτερικό από τις αρχές του χρόνου (Ιανουάριος) μέχρι και τον Ιούνιο, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η Τράπεζα της Ελλάδος και δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ.

Συγκεκριμένα, οι αφίξεις από την Ευρώπη, από την οποία προέρχεται η πλειοψηφία των επισκεπτών στην χώρα μας, σε ποσοστό 86,1%, σημείωσε αύξηση 10,1% το διάστημα Ιανουάριος- Ιούνιος του 2013, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012.

Την ίδια ώρα, οι αφίξεις από τα κράτη- μέλη της Ε.Ε. κατέγραψαν αύξηση της τάξης του 4,6%.

Επίσης, οι αφίξεις από την Ρωσία, τη Γερμανία, την Βουλγαρία και τη Γαλλία σημεί��σαν σημαντική άνοδο σε απόλυτες τιμές.

Από την άλλη πλευρά, μείωση έχουν σημειώσει οι αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία και την Κύπρο.

Οι Γερμανοί ξανάρχονται …. για τουρισμό!

Αναφορικά με την κατανομή των αφίξεων σύμφωνα με τη χώρα και την καταγωγή, ο μεγαλύτερος αριθμός των αφίξεων προέρχεται από τη Γερμανία (12,9%), το Ηνωμένο Βασίλειο (9,6%), τη Γαλλία (6,6%), τη Ρωσία (6,2%) και τη Βουλγαρία (6,1%).

Επίσης, τα αντίστοιχα στοιχεία για τις υπόλοιπες ηπείρους, δείχνουν σημαντική αύξηση των αφίξεων, σε απόλυτες τιμές, από την Ασία, την Τουρκία, και τις ΗΠΑ.

Προτιμούν προσγείωση στο Ελ.Βενιζέλος

Αναφορικά με τα αεροπορικές αφίξεις, την πρώτη θέση καταλαμβάνει το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» (18,9%), ακολουθεί το αεροδρόμιο του Ηρακλείου (12,2%), της Ρόδου (8,9%) και της Θεσσαλονίκης (5,6%).

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top