Σώστε τον τραπεζικό λογαριασμό σας - Ξεκινoύν οι κατασχέσεις!!!

Σωτήρια-συμβουλή από τον Συνήγορο του Καταναλ��τή

Να καθησυχάσει τους Έλληνες καταθέτες, με αφορμή τις καταγγελίες για κατασχέσεις καταθετικών λογαριασμών για χρέη είτε προς το Δημόσιο, είτε προς τις τράπεζες, χωρίς να τηρούνται τα παραπάνω όρια των 1.500 ευρώ και 2.000 ευρώ αντίστοιχα,προσπαθεί με ανακοίνωση του ο Συνήγορος του Καταναλωτή Ευάγγελος Ζερβέας.

«Να προβούν άμεσα οι καταθέτες σε δήλωση προς εκείνη την τράπεζα που τηρούν λογαριασμό, για τον οποίο επιθυμούν να ισχύει το ακατάσχετο των 1.500 ευρώ για ατομικό τους λογαριασμό ή των 2.000 ευρώ για κοινό λογαριασμό, προκειμένου να προστατευθούν από τις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 20 του Ν.4161/2013» προτρέπει συγκεκριμένα ο «Συνήγορος του Καταναλωτή».

Η Αρχή υπενθυμίζει ότι, βάση του Ν.4161/2013 οι καταθέσεις μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ για ατομικό λογαριασμό και των 2.000 ευρώ για κοινό λογαριασμό είναι ακατάσχετες και από τις 14 Ιουνίου 2013 ού��ε το κράτος, ούτε οι τράπεζες μπορούν να βάλουν χέρι σε αυτές.

Ωστόσο, το εν λόγω ακατάσχετο συνοδεύεται από τη νομοθετική πρόβλεψη πως ο καταθέτης πρέπει να κάνει σχετική δήλωση, για αυτό ο «Συνήγορος του Καταναλωτή», Ευάγγελος Ζερβέας, καλεί τους καταθέτες να προβούν στη δήλωση προς την τράπεζά τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top