Γερμανοί και Άγγλοι οι περισσότεροι τουρίστες στην Ελλάδα

Πάνω από 12% η αύξηση στην τουριστική κίνηση μέσα σε ένα έτος

Πάνω από 12% αυξήθηκε η τουριστική κίνηση μέσα σε ένα έτος!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Έρευνας Συνόρων που διενεργεί η ΤτΕ προκύπτει ότι κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2013 οι αφίξεις από το εξωτερικό ατόμων που δεν διαμένουν στη χώρα μας αυξήθηκαν κατά 12,3%, σε σύγκριση με αυτές της περιόδου Ιανουαρίου-Ιουνίου 2012.

Οι περισσότερες αφίξεις αφορούν τουρίστες από την Ευρώπη (86,1%), ενώ σημαντική αύξηση παρουσίασε ο αριθμός των τουριστών από Ρωσία, Γερμανία και Βουλγαρία.

Σε ό,τι αφορά την κατανομή των αφίξεων κατά χώρα προέλευσης, τη μεγαλύτερη συμμετοχή κατέχει η Γερμανία (12,9%) και ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο (9,6%), η Γαλλία (6,6%), η Ρωσία (6,2%) και η Βουλγαρία (6,1%).

Από τις υπόλοιπες ηπείρους, σημαντική αύξηση των αφίξεων σε απόλυτες τιμές παρατηρείται από την Ασία με μεγάλη συμβολή από την Τουρκία και από την Αμερική με μεγάλη συμβολή από τις ΗΠΑ.

Όσον αφορά τις αφίξεις στα αεροδρόμια, πρώτο είναι το αεροδρόμιο των Αθηνών με 18,9% και ακολουθούν τα αεροδρόμια Ηρακλείου (12,2%), Ρόδου (8,9%) και Θεσσαλονίκης (5,6%).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top