Χωρίς επιφυλάξεις για 7η συνεχή φορά τα στατιστικά στοιχεία για την Ελλάδα

Τα οποία δημοσιοποιήθηκαν από την Eurostat

Xωρίς επιφυλάξεις για έβδομη συνεχή φορά από το Νοέμβριο 2010 δημοσιεύονται από τη Eurostat oι δημοσιονομικές στατιστικές της Ελλάδος, που κατήρτισε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, η εξαμηνιαία δημοσίευση των Ελληνικών στατιστικών από τη Eurostat για έβδομη συνεχή φορά χωρίς επιφυλάξεις, κατόπιν των σχετικών ελέγχων και πιστοποιήσεων, αποτελεί μία σημαντική σειρά επιτυχιών για την Ελλάδα.

Όπως επίσης αναφέρεται στην ανακοίνωση, καταδεικνύει και τη σταθερή αποδοχή των δημοσιονομικών στατιστικών που καταρτίζονται από την ΕΛΣΤΑΤ ως στατιστικών στοιχείων που ικανοποιούν πλήρως τους κανόνες και τις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών Κανονισμών και καταρτίζονται σύμφωνα τα διεθνή στατιστικά πρότυπα γενικότερα, και επιβεβαιώνει τις συστηματικές προσπάθειες που έχουν γίνει από την ΕΛΣΤΑΤ για την παραγωγή αξιόπιστων στατιστικών στοιχείων.

Στο πλαίσιο της Διαδικασίας Υπερβολικού Ελλείμματος (ΔΥΕ), η Eurostat δημοσίευσε στις 21/10/2013 με Δελτίο Τύπου,τα στοιχεία της δεύτερης κοινοποίησης για το έτος 2012 του ελλείμματος και του χρέους της Γενικής Κυβέρνησης, μαζί με τις επανεκτιμήσεις των αντίστοιχων στατιστικών για τα έτη 2009‐2011, για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top