Φοροκυνηγ��τό για υποθέσεις που παραγράφονται με εγκύκλιο Θεοχάρη

Σε ποιες περιπτώσεις θα γίνει υποχρεωτικά έλεγχος

Φοροκυνηγητό  για  υποθέσεις που παραγράφονται με εγκύκλιο Θεοχάρη

Φοροκυνηγητό για όλες τις υποθέσεις που πλησιάζει η ημερομηνία παραγραφής τους ξεκινάει η ΓΓΠΣ με εγκύκλιο του επικεφαλής της Χ. Θεοχάρη.

Για κάθε ανέλεγκτη υπόθεση θα καταρτίζεται πίνακας μορίων, στη βάση του συστήματος elenxis, στον οποίο ειδικό βάρος θα έχει και ενδεχόμενη περαίωση των υποθέσεων αυτών.

Με την εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη ορίζεται ότι σε κάθε υπηρεσία οι ελεγκτές θα πρέπει να αναλάβουν πέντε υποθέσεις έκαστος και να ενημερώνουν με email τη ΓΓΔΕ, ενώ ιδιαιτέρως «αυστηρός» είναι ο κ. Θεοχάρης για ανέλεγκτες και υπό τον κίνδυνο της παραγραφής υποθέσεις ειδικού ενδιαφέροντος.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο για τις υποθέσεις που

α) έχουν εκδοθεί εντολές φορολογικού ελέγχου, αλλά δεν έχει γίνει έναρξη ελέγχου και

β) εκκρεμεί η έκδοση εντολής και αφορούν ελέγχους μετά από παραγγελία εισαγγελικών λειτουργών ή επιθεωρητών, υποθέσεις μεγάλου πλούτου, ακινήτων εξωτερικού, offshore, υποθέσεις που εμπίπτουν στο προβλεπόμενο δείγμα από το άρθρο 5 της Α.Υ.Ο. ΠΟΛ.1159/22.7.2011, εμβασμάτων, υποθέσεις οι οποίες έχουν ανατεθεί με απόφαση Υπουργού ή του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, καθώς και υποθέσεις που ο φορολογικός έλεγχος έχει εγκριθεί από τη Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, κατόπιν αίτησης των υπηρεσιών, ο έλεγχος αυτών καθίσταται υποχρεωτικός.

Επίσης υποχρεωτικά, θα διενεργηθεί ο έλεγχος σε επιχειρήσεις για τα οικονομικά έτη 2004 και 2005, για την ανάκτηση κρατικών ενισχύσεων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 169 του ν.4099/2012 και σε επιχειρήσεις στις οποίες έχει γίνει ολική ανάκτηση των ενισχύσεων, με τις διατάξεις του άρθρου 47 του ν.3614/2007 και θα διενεργηθεί επανυπολογισμός των τόκων, σύμφωνα με τις διατάξεις της περ. ζ παρ. 1 του άρθρου 169 του ν.4099/2012 .

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top