Μίχαλος: όχι σε ένα νέο μνημόνιο, όχι σε νέα μέτρα

«Μόνο στοχευμένες παρεμβάσεις χρειάζονται για την ανάπτυξη»

Την κατηγορηματική του αντίθεση στο ενδεχόμενο επιβολής ενός νέου Μνημονίου με την παράλληλη εφαρμογή νέων μέτρων εξέφρασε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

«Δεν πρέπει να επαναλάβουμε το ίδιο λάθος και να μπούμε σε ένα νέο Μνημόνιο, που θα περιέχει πρόσθετα μέτρα αυστηρής λιτότητας που εμποδίζουν την ανάπτυξη» απάντησε σε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, σχετικά με τον προϋπολογισμό του 2014.

«Σήμερα, η ελληνική οικονομία έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου και οι εταίροι μας θα πρέπει να κατανοήσουν ότι μόνο με στοχευμένες κάθετες παρεμβάσεις -και όχι με νέα οριζόντια μέτρα- θα μπορέσει εν τέλει η Ελλάδα να επανέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά» τόνισε ο κ. Μίχαλος.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ χαρακτήρισε «καταστροφικές» τις τελευταίες δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, που έχουν άμεσο αντίκτυπο στην επιχειρηματικότητα. «Αυτοί ευθύνονται για την αδυναμία χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα, καθώς οι δημόσιες τοποθετήσεις τους μεγεθύνουν το λεγόμενο country risk και δυσκολεύουν τις επιχειρηματικές συναλλαγές με το εξωτερικό» επισήμανε.

Ζήτησε ακόμη από την ελληνική κυβέρνηση «να τηρήσει μία σκληρή στάση απέναντι στους δανειστές, προτάσσοντας την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει απέναντι στην τρόικα, αλλά και τις θετικές εξελίξεις που αναμφίβολα σημειώνονται στα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top