Δασκαλόπουλος: αρκετά με το πελατειακό βόλεμα, ώρα για δουλειά

«Να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον» ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ

Δασκαλόπουλος: αρκετά με το πελατειακό βόλεμα, ώρα για δουλειά

«Αρκετά ζήσαμε με το πελατειακό βόλεμα, τα δανεικά και τις επιδοτήσεις. Καλούμαστε τώρα να επιστρέψουμε στη σκληρή δουλειά, στον παραγωγικό μόχθο. Να ξαναβρούμε τον δυναμισμό μας και τη δημιουργικότητά μας. Να διεκδικήσουμε επιθετικά, με τις δικές μας δυνάμεις, ένα καλύτερο μέλλον» ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, κατά την εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών για την νεανική επιχειρηματικότητα στο «Δημόκριτο».

Ο κ. Δασκαλόπουλος κάλεσε την ελληνική Πολιτεία να απαλλαγεί από την «αμφιθυμία» απέναντι στην επιχειρηματικότητα, επισημαίνοντας ότι οι κυβερνώντες αναγνωρίζουν στα «λόγια» τη σημασία και τον ρόλο της επιχειρηματικότητας στην ανάπτυξη του τόπου, αλλά στην πράξη δεν στηρίζουν θεσμούς και δομές που την ενισχύουν και την αναπτύσσουν.

Σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις ο πρόεδρος του ΣΕΒ υποστήριξε ότι όταν το «δημοκρατικό κατεστημένο» δεν είναι ταυτόσημο με ένα καλύτερο μέλλον, τότε απομειώνεται στα μάτια της κοινής γνώμης.

«Πρέπει να ξανακάνουμε τη Δημοκρατία μας συνώνυμη της δημιουργικότητας, της αξιοκρατίας, της προκοπής -να δημιουργήσουμε ένα νέο δημοκρατικό ιδεώδες για τους νέους μας. Και αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί ούτε μέσα από τα κόμματα, ούτε με τον Λεβιάθαν του κράτους» τόνισε ο κ. Δασκαλόπουλος.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top