Τραπεζίτες σε Βουλή: ΚΑΝΕΙΣ δεν θα αγγίξει καταθέσεις έως 100.000 ευρώ

«Από τα καλύτερα της Ευρώπης το ελληνικό Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων»

Να βάλουν μια τελεία στα περί «κουρέματος» καταθέσεων θέλησαν οι τραπεζίτες μιλώντας στην Κοινή Επιτροπή Οικονομικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, σε μια συζήτηση που αφορούσε -εκτός των άλλων- και το Ενιαίο Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων.

«Τις καταθέσεις έως 100.000 ευρώ δεν τις αγγίζει κανείς» ξεκαθάρισαν ρητά ο υποδιοικητής της Τράπεζας Ελλάδος κ. Γιάννης Παπαδάκης και ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. Χρήστος Γκόρτσος.

Μάλιστα, διαβεβαίωσαν τους βουλευτές που διατύπωσαν ερωτήματα σχετικά το ενδεχόμενο «κουρέματος» σε καταθέσεις, πως ακόμη και αν χρειαστεί bail in (διάσωση) μια ελληνική τράπεζα, αυτό θα ξεκινήσει από τους υβριδικούς τίτλους και τα ομόλογα, προτού αγγίξει (αν χρειαστεί) τις καταθέσεις ΜΟΝΟ άνω των 100.000 ευρώ.

Οι κ. Παπαδάκης και Γκόρτσος εξήγησαν στη Βουλή ότι το ελληνικό Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης, ενώ σημείωσαν ότι η περίπτωση της Κύπρου ήταν πολύ διαφορετική καθώς δεν υπήρχε ανάλογο Ταμείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top