Ράμπο του ΣΔΟΕ: Ψάχνουν εταιρία μέσω της οποίας επένδυε η Χρυσή Αυγή

Στο μικροσκόποιο ιερείς, τραπεζικοί και επιχειρηματίες

Ράμπο του ΣΔΟΕ: Ψάχνουν εταιρία μέσω της οποίας επένδυε η Χρυσή Αυγή

​Πρώτη δημοσίευση:19/10/13,23:40

Σε λογιστική εταιρεία στο Μαρούσι που ανήκει σε μέλος της Χρυσής Αυγής επεκτείνονται οι έρευνες του ΣΔΟΕ για να πέσει περισσότερο φως στα οικονομικά του ακροδεξιού κόμματος.

Ύποπτες συναλλαγές στο όνομα της Οργάνωσης;

Όπως αναφέρει το Βήμα, τα στελέχη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ερευνούν εάν μέσω της εταιρείας στο Μαρούσι υπήρξαν ύποπτες συναλλαγές ή περίεργες επενδύσεις στο όνομα της οργάνωσης.

Ιερείς, τραπεζικοί και επιχειρηματίες στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ

Επιπλέον εξετάζονται στοιχεία που έχουν οι δικαστικοί λειτουργοί για χρηματοδότηση του ακροδεξιού κόμματος από ιερείς και τρεις τουλάχιστον επιχειρηματίες και τραπεζικούς.

Οι υπεύθυνοι του ΣΔΟΕ που ερεύνησαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων, βρήκαν στοιχεία για τις συναλλαγές της οργάνωσης μετά την περίοδο 2011-2012, περίοδο που έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Η έρευνα του ΣΔΟΕ που θα διαρκέσει πολλές εβδομάδες θα εστιασθεί στα παραστατικά που κατασχέθηκαν στα γραφεία του κόμματος, στους τραπεζικούς λογαριασμούς που χρησιμοποιούσε η οργάνωση αλλά και στις εμπορικές συναλλαγές με «σουβενίρ» και τα συσσίτια της Χρυσής Αυγής.

Εν τω μεταξύ επόπτης των ερευνών σχετικά με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής αναλαμβάνει ο εισαγγελέας Εφετών, Ισίδωρος Ντογιάκος.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Εισαγγελίας Εφετών, το έργο του θα συνδράμει, εφόσον χρειαστεί, και έτερος εισαγγελικός λειτουργός.

Δεν αποκλείεται επίσης να οριστεί και τρίτος εφέτης, πλην των δύο ειδικών ανακριτριών, που με εντολή της Ολομέλειας Εφετών, αναλαμβάνουν τη δικογραφία για την εγκληματική οργάνωση, ώστε να ολοκληρωθούν ταχύτερα οι έρευνες της Δικαιοσύνης για όλες της πτυχές της υπόθεσης.

Κάντε κλικ και δείτε το βίντεο...

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top