Ούτε ένα βήμα πίσω δεν κάνει η τρόικα: "Όχι" κούρεμα στις συντάξεις, "ναι" στις απολύσεις

Εντολή Μπαρόζο να μην μπει σε καμία πολιτική διαπραγμάτευση με την Ελλάδα

Πολιτικές εντολές σε ανώτατο επίπεδο έχει πάρει η τρόικα να μην κάνει ούτε ένα βήμα πίσω τόσο από τον ίδιο τον πρόεδρο της Κομισιόν Μανουέλ Μπαρόζο αλλά και από ηγέτες των κρατών μελών που εκπροσωπούνται στο Εurogorup.

Σύμφωνα μ�� πληροφορίες του ανταποκριτή του Star στις Βρυξέλλες, Θάνου Αθανασίου, η τρόικα έχει εντολή να μην μπει δηλαδή σε πολιτική διαπραγμάτευση με την ελληνική κυβέρνηση αλλά να μείνει στους ονομαστικούς στόχους, να ��πιμείνει και να είναι ακριβής.

Μάλιστα, οι Ευρωπαίοι επικεφαλής υπενθυμίζουν χαρακτηριστικά τη φράση του Μπαρόζο «η τρόικα είναι στην Ελλάδα για να είναι ακριβής και όχι για να είναι ευχάριστη».

Σε αυτό το κλίμα και μη κάνοντας κανένα βήμα πίσω θα ζητήσουν πρώτα από όλα η κυβέρνηση να προχωρήσει στις απολύσεις των 2.000 που υπολείπονται από τον φετινό στόχο, να επιταχύνει τις διαδικασίες με την κινητικότητα, και σε κάθε περίπτωση να βρει τα 2,5 δις που υπολείπονται από το δημοσιονομικό στόχο του 2014 με μέτρα που θα είναι μόνιμα και διαρθρωτικά. Με μια λέξη: «Μην κόψτε τις συντάξεις, κάντε απολύσεις»!ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top