Ακόμα και χωρίς Μνημόνιο: Υπό εποπτεία έως το 2040 η ελληνική οικονομία!

Πρέπει πρώτα να αποπληρώσουμε 145 δισ. ευρώ…

Ακόμα και χωρίς Μνημόνιο: Υπό εποπτεία έως το 2040 η ελληνική οικονομία!

2040-2013=27…

Θα μπορούσε να είναι... υπολογισμός φόρου ωστόσο αφορά τα χρόνια που θα παραμείνει η χώρα υπό επιτήρηση.

Η ελληνική οικονομία θα βρίσκεται σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας μέχρι και το 2040, σύμφωνα με τη «δίπτυχη δέσμη μέτρων» που άρχισε να εφαρμόζεται από αυτή την εβδομάδα.

Το άρθρο 14 του εν λόγω νομικού πλαισίου, το οποίο έχει υπογράψει και η Ελλάδα, προβλέπει ότι ακόμα και μετά τη λήξη ενός Μνημονίου, τα κράτη μέλη παραμένουν υπό την εποπτεία μετά το Πρόγραμμα εφόσον δεν έχει εξοφληθεί τουλάχιστον το 75% της χρηματοδοτικής συνδρομής που έχει ληφθεί από ένα ή περισσότερα άλλα κράτη-μέλη, τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας ή το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Το Συμβούλιο, μετά από πρόταση της Κομισιόν, μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια της άσκησης εποπτείας μετά το πρόγραμμα σε περίπτωση που εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος για τη δημοσιονομική βιωσιμότητα του οικείου κράτους-μέλους.

Η Ελλάδα έχει πάρει δάνεια ύψους 144,6 δισ. ευρώ από τον ΕFSF, με λήξεις έως το 2048. Επίσης, έχει πάρει δάνεια 52,9 δισ. ευρώ σε διμερή δάνεια από τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, στο πλαίσιο του πρώτου μνημονίου.

Οι λήξεις αυτών των δανείων αναμένεται να επεκταθούν ακόμη περισσότερο από τη μέση διάρκεια ωρίμανσης 30,48 ετών που έχουν σήμερα.

Ως εκ τούτου, εκτιμάται ότι μέχρι και τη τέταρτη δεκαετία του 21ου αιώνα, η Ελλάδα θα βρίσκεται υπό καθεστώς επ��πτείας...

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top