Αλ.Μητρόπουλος: Προσπαθούν να με αναγορεύσουν σε φοροφυγά

"Πρόθεση μου να λάμψει η αλήθεια" για την έρευνα του ΣΔΟΕ

«Πρόθεση μου πάντα είναι να λάμψει η αλήθεια», τονίζει σε σημερινή δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δικηγόρος Αλέξης Μητρόπουλος, σχετικά με το πρόστιμο-μαμούθ ύψους 992.000 ευρώ που του επέβαλλε το ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγή, επειδή φέρεται να μην εξέδωσε απόδειξη παροχής υπηρεσιών ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Μητρόπουλος έκανε λόγο για «μια πρωτοφανή επίθεση σπίλωσης και τρομοκράτησής» του, τονίζοντας πως και στο παρελθόν και συγκεκριμένα το 1985, είχε δεχθεί επίθεση «όταν, μετά τη σύγκρουσή μου με τον Α. Παπανδρέου, κάποιοι "σκοτεινοί" κύκλοι με ενέπλεξαν στην τρομοκρατία» αλλά και μετά την αποφυλάκισή του στο τέλος της δικτατορίας.

«Η σημερινή κυβέρνηση», αναφέρει ο κ. Μητρόπουλος, «επιχειρεί να με αναγορεύσει σε …"φοροφυγά" για δικηγορική υπόθεση που χειρίστηκα με τους συνεργάτες μου το 1999 και αμοιβή που εισπράχθηκε το ίδιο έτος στο εξωτερικό και είναι νόμιμα φορολογημένη, κατά το άρθρο 38 ν. 3259/2004 ("εισαγωγή κεφαλαίων εξωτερικού"), έχει μάλιστα αποδοθεί σε τρίτους δικαιούχους σε εκτέλεση δικαστικών υποθέσεων».

Ο κ. Μητρόπουλος θεωρεί ότι «ενόχλησε πολύ την κυβέρνηση η αποκάλυψη που έκανα ότι οι δανειστές απαίτησαν και έχουν στα χέρια τους Γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σύμφωνα με τις οποίες παραιτούμαστε από βασικά κυριαρχικά μας δικαιώματα» και προσθέτει ότι στο μέλλον θα είναι αδύνατη η άσκηση δικαιωμάτων μας αναφορικά με τη διαγραφή του χρέους, την αναδιαπραγμάτευση των Δανειακών Συμβάσεων, το εφαρμοστέο Δίκαιο, τα αρμόδια Δικαστήρια, την κατάσχεση δημόσιας περιουσίας χωρίς μάλιστα προηγούμενη δικαστική απόφαση!

Τέλος ο κ. Μητρόπουλος αναφέρει ότι έχει δώσει στη δημοσιότητα όλα τα σχετικά έγγραφα για την υπόθεση για την οποία ελέγχεται που επιβεβαιώνουν, όπως τονίζει, την αλήθεια των ισχυρισμών του και επιφυλάσσεται να επανέλθει για να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις και έγγραφα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top