Φουρτούνες στον ορίζοντα: Η ευρωζώνη ανακάλυψε νέα τρύπα στον προϋπολογισμό της Ελλάδας!

Handelsblatt: Είναι περίπου 2 δισ. ευρώ περισσότερα απ’ όσο υπολογιζόταν

Για την ανακάλυψη νέου χρηματοδοτικού κενού στο προϋπολογισμό της Ελλάδας από την ευρωζώνη κάνει λόγο σε δημοσίευμά της για την πρόσφατη συνεδρίαση του Eurogroup η Handelsblatt.

«Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν έθεσε το ζήτημα με σαφήνεια: ''Η Ελλάδα ποτέ δεν είναι απλή περίπτωση'' ανέφερε ο Φινλανδός το βράδυ της Δευτέρας στο Λουξεμβούργο» σημείωσε -όπως τονίζει η Deutsche Welle- η γερμανική εφημερίδα.

Σύμφωνα με τη Handlesblatt, το νέο κενό στον προϋπολογισμό της Ελλάδας ανέρχεται σε περίπου 2 δισ. ευρώ περισσότερα απ’ όσα είχαν υπολογιστεί: «Λίγο πριν, το Eurogroup είχε ανακαλύψει μία νέα μαύρη τρύπα στον κρατικό προϋπολογισμό της Ελλάδας: σε ποσό έως έξι δισεκατομμύρια ευρώ θα ανέρχεται το χρηματοδοτικό κενό μέσα στο 2014, δηλαδή περίπου δύο δισεκατομμύρια περισσότερα απ΄ ό,τι είχε αρχικά υπολογιστεί»!

Μάλιστα, η γερμανική εφημερίδα τονίζει ότι ο Γιάννης Στουρνάρας δέχθηκε… επιπλήξεις: «Ο επικεφαλής του Eurogroup Χερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι αυτοί οι αριθμοί ''του προκαλούν έκπληξη''. Ο Γεργκ Άσμουσεν, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, επέπληξε τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του επεσήμανε ότι η Αθήνα θα πρέπει να καλύψει το κενό με δικές της προσπάθειες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top