Greek drama: Χωρίς ρεύμα και με οφειλές 1 δισ. ευρώ χιλιάδες Έλληνες

Süddeutsche Zeitung: Μείζον κοινωνικό πρόβλημα στην Ελλάδα της κρίσης

Greek drama: Χωρίς ρεύμα και με οφειλές 1 δισ. ευρώ χιλιάδες Έλληνες

Με τους «πειρατές του δικτύου» -όπως είναι ο τίτλος του- και τα ελληνικά νοικοκυριά που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα ασχολείται δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung του Μονάχου.

Η γερμανική εφημερίδα κάνει λόγο για μείζον κοινωνικό πρόβλημα στην Ελλάδα της κρίσης με τους απλήρωτους λογαριασμούς να ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ!

«Χιλιάδες Έλληνες έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, γιατί δεν μπορούν πια να το πληρώσουν. Οι απλήρωτοι λογαριασμοί ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ. Ακτιβιστές συνδέουν ξανά στο δίκτυο τους φτωχότερους των φτωχών, παρότι αυτή η επικίνδυνη βοήθεια αποτελεί ποινικό αδίκημα» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η ανταποκρίτρια της εφημερίδας μιλάει με τον Θεόδωρο Μαρινέλλη, μέλος μίας πρωτοβουλίας πολιτών που αναλαμβάνει την επανασύνδεση ρεύματος για τους κοινωνικά αδύναμους.

«Ξέρω ότι αυτό που κάνουμε δεν είναι πολιτικά ορθό, νομίζω όμως ότι είναι κοινωνικά δίκαιο» λέει ο Μαρινέλλης και διηγείται ένα χαρακτηριστικό περιστατικό. «Τα χειρότερο που έχω δει ήταν μία μητέρα που είδε το παιδί της να το στέλνουν πίσω από το σχολείο, γιατί βρωμούσε, όπως έλεγαν».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η γυναίκα δεν είχε ζεστό νερό στο σπίτι, γιατί της είχαν κόψει το ρεύμα..

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top