Και στου βοδιού το κέρατο να κρυφτείτε οι…. εφοριακοί θα σας βρουν!!!!

Δείτε τις εντολές που έχει δώσε�� το ΥΠΟΙΚ

Εντολή για ταχύτερους και περισσότερους ελέγχους των φορολογικών υποθέσεων για τις οποίες πλησιάζει η λήξη της προθεσμίας, προκειμένου το ελληνικό δημόσιο να μπορεί κοινοποιήσει φύλλα ελέγχου ή πράξεις επιβολής προστίμων (παραγραφόμενες υποθέσεις), έχουν λάβει οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, ανά την Επικράτεια.

Το υπουργείο Οικονομικών μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ELENXIS και ενεργοποιώντας όλες τις συναφείς διατάξεις, θέτει σε πλήρη εφαρμογή και δρομολογεί όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να μην οδηγηθούν σε παραγραφή φορολογικές υποθέσεις για τις οποίες είτε έχουν εντοπιστεί επιβαρυντικά στοιχεία, είτε εντάσσονται στα δείγματα των αναλύσεων κινδύνου είτε φαίνεται να υπάρχει δυνατότητα είσπραξης των ποσών που θα βεβαιωθούν.

Έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή ως απάντηση στον βουλευτή της ΔΗΜΡ Ν.Τσούκαλη, διαβεβαιώνει με απλά λόγια πως οι «ράμπο» της εφορίας έχουν «βγει παγανιά» σε όλη την χώρα και κάνουν ελέγχους σε σημαντικό αριθμό παραγραφόμενων υποθέσεων, επισημαίνοντας πως οι έλεγχοι αυτοί θα ολοκληρωθούν υποχρεωτικά.

Μάλιστα γνωστοποιείται πως η προθεσμία παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου για κοινοποίηση φύλλων ελέγχου ή πράξεων επιβολής φόρων, τελών ή εισφορών που έληγε στις 31.12.2012, παρατάθηκε μέχρι 31.12.2013!!!

Όπως τονίζεται στο ίδιο έγγραφο, η Βουλή έχει ψηφίσει διάταξη που ορίζει ότι για τις υποθέσεις για τις οποίες έχει εκδοθεί εντολή ελέγχου μέχρι το χρόνο παραγραφής, παρατείνεται το δικαίωμα αυτό για δύο ακόμα έτη πέραν του χρόνου που ορίζεται από τις οικείες κατά περίπτωση διατάξεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top