Τι ξύλα και τι υλικά θα πρέπει να καίμε στις σόμπες, τα τζάκια και τους καυστήρες μας;

Υπουργική απόφαση για τον περιορισμό της αιθαλομίχλης!

Τα περσινά χάλια όπου ο καθένας έριχνε στις σόμπες και τα τζάκια ότι ... σκουπίδι υπήρχε στο σπίτι του για λίγη ζέστη παραπάνω ξεχάστε τα!!! Με απόφαση την οποία υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ.Μαυραγάνης καθορίζονται οι προδιαγραφές για τα καύσιμα στερεής βιομάζας, προκειμένου να ελεγχθεί η ανεξέλεγκτη καύση ακατάλληλων υλικών σε σόμπες και καυστήρες και να περιοριστεί το φαινόμενο της αιθαλομίχλης.

Αφού δεν κατάφεραν και φέτος να μειώσουν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης πετρελαίου.... τώρα μας λένε και τι υλικά πρέπει να καίμε στα τζάκια, τις σόμπες και τους καυστήρες μας για να μην "πεθάνουμε" και φέτος, όπως έγινε πέρυσι από την αποπνικτική ατμόσφαιρα!!!!

Ειδικότερα, καθιερώνονται οι ειδικές προδιαγραφές, οι απαιτήσεις και οι μέθοδοι δοκιμών για τα στερεά καύσιμα που παράγονται από στερεή βιομάζα και προορίζονται για μη βιομηχανική χρήση, σε:

- εγκαταστάσεις κεντρικής θέρμανσης κτιρίων που χρησιμοποιούνται για κατοικίες, γραφεία, καταστήματα, ξενοδοχεία, νοσοκομεία και πάσης φύσεως υπηρεσίες υγείας - πρόνοιας, εκπαίδευσης, συνάθροισης κοινού ή άλλους παρεμφερείς σκοπούς, καθώς και σε εγκαταστάσεις θέρμανσης χώρων εργασίας βι��μηχανικών, βιοτεχνικών ή εμπορικών μονάδων, εφόσον όμως πρόκειται για ιδιαίτερες εστίες καύσης, αποκλειστικά για τη θέρμανση των χώρων αυτών,

- εγκαταστάσεις θέρμανσης νερού χρήσης ή παραγωγής ατμού σε κτίρια ξενοδοχείων, νοσοκομείων, κλινικών, θεραπευτηρίων και παρεμφερών χρήσεων, γυμναστήρια, κολυμβητήρια, πισίνες, λουτρικές εγκαταστάσεις και στεγνοκαθαριστήρια, και

- τοπικές θερμάνσεις.

Τα καύσιμα στερεής βιομάζας προέρχονται, άμεσα ή έμμεσα, από γεωργικά ή δασοκομικά υπολείμματα, παραπροϊόντα βιομηχανικής επεξεργασίας προϊόντων γεωργίας, υπολείμματα ξυλείας (με εξαίρεση απόβλητα ξυλείας που μπορεί να περιέχουν αλογονούχες οργανικές ενώσεις ή βαρέα μέταλλα), ινώδη φυτικά υπολείμματα από παραγωγή χαρτοπολτ��ύ και υπολείμματα φελλού.

Δείτε ΕΔΩ την υπουργική απόφαση

document.pdfdocument.pdf

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top