Αυλαία για την κατασκευή τεμένους στον Ελαιώνα

Διεξάγεται σήμερα η τέταρτη (και τελευταία;) δημοπρασία για το έργο

Αυλαία για την κατασκευή τεμένους στον Ελαιώνα
Με συμμετοχή μεγάλων κατασκευαστικών εταιριών, διεξάγεται σήμερα η τέταρτη δημοπρασία για την ανέγερση τεμένους στο Βοτανικό (περιοχή Ελαιώνα), κάτι που προσδίδει αισιοδοξία σε αρμόδια κυβερνητικά στελέχη πως αυτή τη φορά θα είναι επιτυχής.
Σύμφωνα με πηγές από παράγοντες των μεταναστών στην Ελλάδα, στις τρεις προηγούμενες δημοπρασίες (που κηρύχθηκαν άγονες) δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από το φόβο που υπήρχε λόγω της δράσης της «Χρυσής Αυγής», ωστόσο μετά τις τελευταίες εξελίξεις η κατάσταση έχει αλλάξει και η ανέγερση τζαμιού έχει ωριμάσει.
Οι ίδιες πηγές -οι οποίες έχουν ενημερώσει σχετικά την αρμόδια γενική γραμματεία του υπουργείου Εσωτερικών- επισημαίνουν στο τέμενος θα μπορούν να εκκλησιάζονται όλα τα δόγματα των μουσουλμάνων μεταναστών, καθώς «το κοράνι είναι ίδιο για όλους».
Από Αίγυπτο ξεκινά η «αναζήτηση» για τον Ιμάμη
Τον ισλαμιστή ιερέα θα τον ορίσουν οι ελληνικές αρχές, οι οποίες -κατά πληροφορίες- θα επιλέξουν κάποιον αναγνωρισμένο Ιμάμη, με το «μικροσκόπιο» για τον εντοπισμό του να ξεκινά την έρευνα από την Αίγυπτο.
Η απόφαση για την κατασκευή τεμένους στον Ελαιώνα, προκειμένου να προσεύχονται οι μουσουλμάνοι που ζουν στη χώρα μας, είχε ληφθεί το Σεπτέμβριο του 2011, επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου. Μάλιστα έχει συσταθεί και αρμόδια επιτροπή που θα εξετάσει όλες τις πτυχές, με συμμετοχή και εκπροσώπου της Αρχιεπισκοπής, ενώ το έργο κοστολογείται -ως ελάχιστη τιμή- 946.000 ευρώ.
Πιέζει η Άγκυρα
Σημειώνεται πως ηγέτες ισλαμικών χωρών, με πρώτο τον Τούρκο πρωθυπουργό, θέτουν μετ' επιτάσεως στους Έλληνες συναδέλφους τους, την κατασκευή τζαμιού στην Αθήνα.
Μάλιστα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε πει στον Αντώνη Σαμαρά κατά την τελευταία συνάντησή τους πως η Τουρκία είναι διατεθειμένη να αναλάβει εξ ολοκλήρου τη δαπάνη κατασκευής του τεμένους, κάτι που φυσικά δεν δέχθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Άλλωστε η Άγκυρα συναρτά την ανέγερση τζαμιού στη χώρα μας ως βασική προϋπόθεση για να ανοίξει η Θεολογική Σ��ολή της Χάλκης.
Οι προσφορές θα ανοίξουν σήμερα στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων και Κτηριακών Υποδομών.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top