Γιοχάνες Χαν: Παρά την πρόοδο, η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια

Έχει βελτιώσει πολύ τις επιδόσεις της στην απορρόφηση πόρων

Γιοχάνες Χαν: Παρά την πρόοδο, η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια

​Την εκτίμηση ότι υπάρχει εμφανής πρόοδος στην Ελλάδα, ωστόσο η χώρα δεν μπορεί ακόμη να αντεπεξέλθει χωρίς βοήθεια, εξέφρασε ο επίτροπος Γιοχάνες Χαν, σε συνέντευξή του στο αυστριακό εβδομαδιαίο πολιτικό-οικονομικό περιοδικό «Προφίλ».

«Στην Ελλάδα φαίνεται πως τώρα βελτιώνονται πραγματικά η οικονομική κατάσταση και το επενδυτικό κλίμα, με τον τουρισμό να έχει αυξηθεί φέτος κατά 20%» σημείωσε ο Χαν, συμπληρώνοντας ότι στο θέμα της απασχόλησης υπήρξαν θετικά αποτελέσματα, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται σε ιδιωτικά προγράμματα, όπως η κατασκευή αυτοκινητοδρόμων.

Ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής υποστήριξε πως η Ελλάδα, με ένα ποσοστό 65%, βρίσκεται στην έκτη θέση ως προς την απορρόφηση πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία, ωστόσο παρατήρησε ότι έχουν διοχετευθεί πόροι στα ταμεία για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίοι, δυστυχώς, δεν έχουν ακόμη απορροφηθεί όλοι.

Για το επόμενο πακέτο βοήθειας

Αναφερόμενος στην πρόσφατη πρόταση του αρχηγού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανοδημοκρατικής-Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης στη γερμανική ομοσπονδιακή Βουλή, Φόλκερ Κάουντερ, το επόμενο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα να χρηματοδοτηθεί εν μέρει από τα διαρθρωτικά ταμεία, ο Χαν αποσαφηνίζει πως πρόκειται για δύο διαφορετικά πράγματα.

Ο Επίτροπος υποστήριξε ότι αφενός τα δύο μέχρι τώρα πακέτα βοήθειας για την Ελλάδα είχαν ως στόχο να εξυπηρετήσουν τις τρέχουσες ανάγκες του κράτους και αφετέρου πως με τους πόρους των διαρθρωτικών ταμείων γίνεται προσπάθεια ανοικοδόμησης του τομέα της οικονομίας στην Ελλάδα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top