Τι είπαν για τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα στην Ελλάδα αξιωματούχοι του ΔΝΤ

«Η Ευρωζώνη έχει δανείσει την Ελλάδα για 30 έτη»

Τι είπαν για τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα στην Ελλάδα αξιωματούχοι του ΔΝΤ

Πρώτη ανάρτηση: 12/10/2013, 23:25​​

Στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας που ολοκληρώνεται στην Ουάσιγκτον ανώτατοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και στελέχη του ΔΝΤ τοποθετήθηκαν δημοσίως, αλλά και στο παρασκήνιο για το ελληνικό ζήτημα, επισημαίνοντας τη θετική στροφή που έχει πάρει η ελληνική οικονομία, αλλά και τις προκλήσεις που έχει μπροστά της.

«Τώρα που χαμηλώσαμε τα ελλείμματα έχουμε και τη δυνατότητα να περιορίσουμε το ρυθμό της δημοσιονομικής προσαρμογής». Με τη φράση αυτή ο Επίτροπος Όλι Ρεν εξέφρασε από την Ουάσιγκτον τη βούληση των δανειστών της Ελλάδας να μην επιβάλουν πρόσθετα μέτρα που θα είχαν δυσμενείς πολιτικές και κοινωνικές επιπτώσεις και θα εμπόδιζαν την εξομάλυνση των συνθηκών στην ελληνική οικονομία και την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη.

Ο διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ Ρέζα Μογκαντάμ (προϊστάμενος του Πόουλ Τόμσεν) με δηλώσεις του μετέθεσε για τα μέσα του 2014 τη συζήτηση για το ελληνικό χρέος.

«Το ΔΝΤ έχει τοποθετηθεί στην Ελλάδα με ορίζοντα δεκαετίας, η Ευρωζώνη έχει δανείσει την Ελλάδα για 30 έτη». Με τη φράση αυτή ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ θέλησε να καταδείξει από την Ουάσιγκτον το ποιος έχει το προβάδισμα των κινήσεων.

Όλες οι πλευρές αναγνώρισαν ότι το 2014 η Ελλάδα θα χρειασθεί ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης από την ΕΕ και πρόσθετη χρηματοδότηση προκειμένου να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top