Barclays: Καλύτερες οι προοπτικές για την Ελλάδα -Την έσωσε ο τουρισμός

​Ενθαρρυντικές ενδείξεις για την πορεία της χώρας μας

Barclays: Καλύτερες οι προοπτικές για την Ελλάδα -Την έσωσε ο τουρισμός

​Ενθαρρυντικές ενδείξεις για τις προοπτικές της Ελλάδας «βλέπει» η βρετανική Barclays σε πρόσφατη έκθεσή της υποστηρίζει ότι τα έσοδα από τον τουρισμό συνέβαλαν στο να κλείσει το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, ενώ σχολιάζει ότι το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για επενδύσεις στην Ελλάδα κερδίζει momentum.

Οι αναλυτές της Barclays αναβαθμίζουν τις προβλέψεις τους για τους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας τόσο για το 2013 όσο και για το 2014.

Συγκεκριμένα, για το σύνολο του 2013 προβλέπουν ότι ο ρυθμός ύφεσης θα διαμορφωθεί στο -3,7% (έναντι μέσης εκτίμησης για -4,5%), ενώ προβλέπουν επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε ανάπτυξη από το επόμενο έτος, με ρυθμό 0,5% (έναντι μέσης εκτίμησης για ύφεση 1%).

Ως προς την εγχώρια καταναλωτική δαπάνη, εκτιμούν ότι η συρρίκνωση θα συνεχιστεί, αν και με βραδύτερους ρυθμούς, ενώ το 2014 αναμένεται να σταθεροποιηθεί.

Το πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα για το 2013 αναμένεται να διαμορφωθεί ελαφρά υψηλότερα των στόχων της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ πρόοδος αναμένεται και στο «μέτωπο» των αποκρατικοποιήσεων.

Αν και η δυναμική σε επίπεδο διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων δεν είναι ομοιόμορφη και παρά το γεγονός ότι στο πεδίο αυτό υπάρχουν βασικές εστίες έντασης (ως παράδειγμα αναφέρουν τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων), εκτιμάται ότι η ελληνική κυβέρνηση σε γενικές γραμμές θα «πιάσει» τους στόχους που έχει θέσει η Τρόικα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top