«Τεράστια» χαρακτηρίζει τώρα το ΔΝΤ τη δημοσιονομική προσπάθεια της Ελλάδας!

Συνεχίζονται οι «μετάνοιες» μετά την έκθεση για τα νέα μέτρα

 «Τεράστια» χαρακτηρίζει τώρα το ΔΝΤ τη δημοσιονομική προσπάθεια της Ελλάδας!
Συνεχίζονται οι «μετάνοιες» του ΔΝΤ μετά την έκθεση για τα νέα μέτρα και τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν. Ο Διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ρεζά Μογκάνταμ, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του Ταμείου στην Ουάσιγκτον, ανέφερε ότι στα μέσα του 2014 θα γίνει πιθανόν η αξιολόγηση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Όπως όμως πρόσθεσε για την Ελλάδα «είναι ακόμη πολύ νωρίς να γίνει αυτή η αξιολόγηση, καθώς εξελίσσεται η "τεράστια" δημοσιονομική και μεταρρυθμιστική προσπάθεια, αλλά το ΔΝΤ αναμένει ότι η Ευρώπη θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της έναντι της χώρας». «Θα έρθει η ώρα της αξιολόγησης. Δεν είναι ακόμη η ώρα. Θα είναι ίσως στα μέσα του επόμενου έτους» ανέφερε ο Μογκάνταμ, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «δεν είναι επίσης τώρα η ώρα να κρίνουμε αν η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της».

Ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ αναφέρθηκε ακόμα στην «τεράστια προσπάθεια που έχει κάνει η Ελλάδα κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών», η οποία φέρνει αποτελέσματα, αν και «η οικονομική κατάσταση εξακολουθεί να είναι δύσκολη». «Το γεγονός ότι η Ελλάδα αναμένεται να έχει φέτος πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό, νωρίτερα από ότι προβλεπόταν, αποτελεί ένα εντυπωσιακό επίτευγμα» επισήμανε ακόμη ο Μογκάνταμ, αν και προειδοποίησε: «δεδομένου του μεγέθους του προβλήματος, είμαστε ακόμη στην αρχή. Πρέπει, δυστυχώς, να διανυθεί ακόμη μακρύς δρόμος».


Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top