Στα 303,9 δις ευρώ υπολογίζεται το χρέος της Ελλάδας!

Έφθασε στο 156,9% του ΑΕΠ

Στα 303,9 δισ. ευρώ, δηλαδή στο 156,9% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος υπολογίζεται το ενοποιημένο χρέος της Γενικής Κυβέρνησης στο τέλος του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση που καταρτίστηκε στα πλαίσια της Διαδικασίας Υπερβολικού Ελλείμματος (ΔΥΕ), για τη δεύτερη κοινοποίηση του έτους 2013 και υποβλήθηκε σε εκπλήρωση των υποχρεώσεων της Ελλάδας στη Eurostat, το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης για το έτος 2012, εκτιμάται στα 17,4 δισ. ευρώ (9,0 % επί του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος).

Επίσης, η Ελληνική Στατιστική Αρχή προχώρησε σήμερα σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης, χωρίς την επίπτωση της υποστήριξης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, το 2012, σε 6,2% από 6%.

Αν υπολογισθεί η επίπτωση της υποστήριξης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης για το 2012, όπως υπολογίζεται στα πλαίσια της Διαδικασίας Υπερβολικού Ελλείμματος (ΔΥΕ), εκτιμάται στα 17,4 δισ. ευρώ - στο 9,0% του ΑΕΠ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top