Απόφασ�� ΥΠΟΙΚ ....χωρίς μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης!!

Τα "νάζια" της τρόικας αλλάζουν τα πλάνα

Έτοιμο να εκδώσει απόφαση για τη νέα μορφή του επιδόματος θέρμανσης χωρίς αυτή να περιλαμβάνει τη μείωση του Ειδικού φόρου Κατανάλωσης κατά 15% είναι, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η τρόικα δεν έχει ακόμη απαντήσει ούτε θετικά ούτε αρνητικά στο σχετικό ελληνικό αίτημα και ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν καθώς την ερχόμενη Τρίτη πρέπει να ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στους καταναλωτές.

Το ΥΠΟΙΚ είναι έτοιμο να εκδώσει τη σχετική υπουργική απόφαση η οποία θα προβλέπει μόνο τη χαλάρωση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για τη χορήγηση του επιδόματος αλλά και την αύξηση του ποσού της επιδότησης.

Έμπειροι παράγοντες του υπουργείου σημειώνουν ότι η απάντηση στο σχετικό αίτημα του ΥΠΟΙΚ μπορεί να αργήσει πολύ να έρθει καθώς και ότι αν τελικά είναι θετική κατά πάσα πιθανότητα θα ζητηθούν ισοδύναμα μέτρα περικοπής δαπανών ή αύξησης φόρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top