ΒΟΥΛΗ: Κατατέθηκε τροπολογία για παράταση παραγραφής φορολογικών υποθέσεων

Αφορά υποθέσεις που σχετίζονται και με τη λίστα Λαγκάρντ

​Τροπολογία που αποσκοπεί στη διευκόλυνση των φορολογικών ελέγχων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, κατέθεσε πριν λίγες ώρες στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.

Η τροπολογία προβλέπει την παράταση των προθεσμιών παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου να κοινοποιεί φύλλα ελέγχου και να επιβάλει φόρους, τέλη, πρόστιμα ή εισφορές, σε δύο κατηγορίες περιπτώσεων.

α) υποθέσεις, για τις οποίες έχουν αποσταλεί στοιχεία ή εκκρεμεί η αποστολή στοιχείων από άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε. ή τρίτες χώρες στις αρμόδιες φορολογικές, τελωνειακές, ελεγκτικές, δικαστικές και λοιπές αρχές βάσει της αμοιβαίας διοικητικής ή δικαστικής συνδρομής, των διατάξεων των συμβάσεων αποφυγής διπλής φορολογίας εισοδήματος και κεφαλαίου, των συμβάσεων ανταλλαγής πληροφοριών, καθώς και οιασδήποτε άλλης διαδικασίας ή

β) υποθέσεις, για τις οποίες έχουν εκδοθεί εισαγγελικές παραγγελίες, εντολές ελέγχου ή έρευνας με βάση διαβιβασθείσα πληροφορία από δικαστικές ή ελεγκτικές αρχές, καθώς και από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.

Στο πλαίσιο των παραπάνω, οι προθεσμίες που έληγαν την 31η Δεκεμβρίου του 2013 θα παραταθούν κατά δύο έτη μετά την υπερψήφιση της τροπολογίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top