Ολλανδία uber alles: «Πόρτα» σε ΔΝΤ από Ντάισελμπλουμ!

«Όχι» στην ετήσια σύνοδο λόγω του ολλανδικού προϋπολογισμού

Ολλανδία uber alles για τον Ντάισελμπλουμ!

Ο επικεφαλής του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στις εργασίες της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, καθώς πρέπει να φροντίσει για την εξασφάλιση της έγκρισης του προϋπολογισμού στη χώρα του.

Ο Ντάισελμπλουμ επρόκειτο να εκπροσωπήσει τις χώρες της Ευρωζώνης στις εργασίες της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ, οι οποίες αρχίζουν σήμερα, αλλά μετέβαλε το σχεδιασμό του την τελευταία στιγμή, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ολλανδικού υπουργείου Οικονομικών.

«Λυπάται για την απόφαση αυτή, αλλά αυτή την ώρα έπρεπε να δώσει προτεραιότητα στα εσωτερικά θέματα. Αφορούν μία προσπάθεια να υπάρξει στήριξη στα μέ��ρα του προϋπολογισμού», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο επικεφαλής του Eurogroup ανακοίνωσε την απόφασή του μετά από πέντε ώρες συζητήσεων με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης που έφθασαν έως τις πρώτες ώρες σήμερα

Η κυβέρνηση του Φιλελεύθερου Ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε χρειάζεται τη στήριξη μικρότερων κομμάτων της αντιπολίτευσης για να ψηφισθούν τα μέτρα λιτότητας ύψους 6 δισ. ευρώ που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2014. Χωρίς αυτή την πολιτική στήριξη, η κυβέρνηση δεν θα επιτύχει την έγκριση του προϋπολογισμού και αυτό μπορεί να οδηγήσει την Ολλανδία σε πολιτική κρίση, την ώρα που η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο καμπής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top