Νέα, μειωμένα φοροπρόστιμα: Τώρα και σε 5 δόσεις!

Δείτε τι ισχύει στις νέες ευνοϊκότερες διατάξεις του ΥΠΟΙΚ

Νέα, μειωμένα φοροπρόστιμα: Τώρα και σε 5 δόσεις!
Σε έως και πέντε δόσεις θα εξοφλούνται τα πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις τα οποία -όπως προβλέπει απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που εστάλη σε όλες τις εφορίες- μειώνονται αν ο φορολογούμενος κάνει χρήση των καινούριων ευνοϊκότερων διατάξεων.
Ειδικότερα στην απόφαση ορίζεται ότι:
1. Τα ποσά προστίμων που μετά τον επανυπολογισμό τους είναι μέχρι και τριακόσιες χιλιάδες (300.000) ευρώ:
α) Εντός των δέκα (10) επόμενων εργάσιμων, για τις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες, ημερών από την κοινοποίηση της πράξης επιβολής προστίμου με το ευνοϊκότερο καθεστώς ή την αποδοχή του πρακτικού διοικητικής επίλυσης της διαφοράς βεβαιώνεται και καταβάλλεται το εξήντα τοις εκατό (60%) του οφειλόμενου ποσού.
β) Μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα, από την κοινοποίηση της πράξης επιβολής προστίμου με το ευνοϊκότερο καθεστώς ή την αποδοχή του πρακτικού διοικητικής επίλυσης της διαφοράς (πρακτικό αποδοχής της διαφοράς) με το ευνοϊκότερο καθεστώς, βεβαιώνεται και καταβάλλεται το υπόλοιπο σαράντα τοις εκατό (40%) του οφειλόμενου ποσού.
2. Τα ποσά προστίμων που μετά τον επανυπολογισμό τους υπερβαίνουν τις τριακόσιες χιλιάδες (300.000) ευρώ καταβάλλονται σε πέντε (5) ίσες δόσεις, με τον περιορισμό ότι η κάθε δόση δεν είναι μικρότερη των εκατόν ογδόντα χιλιάδων (180.000) ευρώ, εκτός της τελευταίας.
α) Η πρώτη βεβαιώνεται και καταβάλλεται εντός των δέκα (10) επόμενων εργάσιμων, για τις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες, ημερών από την κοινοποίηση της πράξης επιβολής προστίμου με το ευνοϊκότερο καθεστώς ή την αποδοχή του πρακτικού διοικητικής επίλυσης της διαφοράς με το ευνοϊκότερο καθεστώς,
β) Η δεύτερη μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα, από την κοινοποίηση της πράξης επιβολής προστίμου με το ευνοϊκότερο καθεστώς ή την αποδοχή του πρακτικού διοικητικής επίλυσης της διαφοράς (πρακτικό αποδοχής της διαφοράς) με το ευνοϊκότερο καθεστώς και
γ) οι υπόλοιπες τρεις μέχρι την τελευταία εργάσιμη -για τις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες- ημέρα των μηνών που ακολουθούν.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top