Ράιχενμπαχ στη συνάντηση με Χατζηδάκη: Ουδέν σχόλιο για την έκθεση του ΔΝΤ

"Δεν χρειάζεται αύξηση των φόρων στην Ελλάδα"

Ράιχενμπαχ στη συνάντηση με Χατζηδάκη: Ουδέν σχόλιο για την έκθεση του ΔΝΤ

«Ουδέν σχόλιο». Αυτή την απάντηση έδωσε το πρωί της Πέμπτης ο επικεφαλής της Task Force για την Ελλάδα Χ.Ράιχενμπαχ, αποφεύγοντας επί της ουσίας να σχολιάσει την έκθεση του ΔΝΤ στην οποία επισημαίνεται η ανάγκη για νέα μέτρα.

Όπως αναφέραμε και χθες στο star.gr, στην έκθεση αναφέρεται ότι επιπλέον προσαρμογή έως το 2016 θα απαιτήσει επιπρόσθετα μέτρα, ίσα με 3,5% του ΑΕΠ.

Αναφερόμενος στους έμμεσους φόρους ο επικεφαλής της Task Force σημείωσε ότι η Ελλάδα μπορεί και χωρίς να αυξήσει τους φόρους, όπως το ΦΠΑ. Ωστόσο έσπευσε να συμπληρώσει ότι υπάρχει μεγάλο χάσμα μεταξύ της θεωρίας και της πράξης, δηλαδή της είσπραξης των φόρων. Κατά τον ίδιο υπάρχει δυνατότητα βελτίωσης είσπραξης π.χ. του ΦΠΑ. Στο πλαίσιο αυτό η Task Force έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες απέφυγε να αποκαλύψει, προς την ελληνική Κυβέρνηση για την είσπραξη του ΦΠΑ. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι οι φόροι στην Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτεροι σε σύγκριση με τον μέσο όρο των κρατών μελών της ΕΕ.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε ότι «η λέξη κλειδί από εδώ και πέρα είναι η πλήρης αποκατάσταση της εμπιστοσύνης. Η Κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει το έργο της, να υπάρξει στοιχειώδης υπευθυνότητα από την Αντιπολίτευση και έκφραση εμπιστοσύνης από την πλευρά της Τρόικας».

Επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του επικεφαλής της Task Force με τον υπουργό Ανάπτυξης ήταν η αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η χάραξη του σχεδίου για το νέο ΕΣΠΑ.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR από την εκπομπή Live U

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top