«Τον Απρίλιο του 2014 οι κρίσιμες αποφάσεις για την Ελλάδα» εκτιμά η Citigroup

«Σε δύο στάδια οι συζητήσεις των Ευρωπαίων»

«Τον Απρίλιο του 2014 οι κρίσιμες αποφάσεις για την Ελλάδα» εκτιμά η Citigroup

Τον Απρίλιο του 2014 τοποθετεί χρονικά τις κρίσιμες αποφάσεις για την Ελλάδα και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους σε νέα έκθεσή της η Citigroup.

Όπως εκτιμά η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, οι συζητήσεις των Ευρωπαίων θα γίνουν σε 2 στάδια: «Σε πρώτη φάση, τον Δεκέμβριο θα ληφθούν οι αποφάσεις για τον τρόπο κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού της χώρας και σε δεύτερη φάση, τον Απρίλιο του 2014 θα οριστικοποιηθεί ο τρόπος της περαιτέρω ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους».

Η Citi εκτιμά ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται στην ανάγκη να υπάρξει περισσότερος χρόνος για τη διαμόρφωση του προϋπολογισμού του 2014 αφού «αυτός θα καθορίσει το μέγεθος του χρηματοδοτικού κενού», ενώ τονίζει ότι δεν πρέπει να υποτιμηθεί το γεγονός ότι η Γερμανία παραμένει ακόμη χωρίς κυβέρνηση.

Τέλος, η επενδυτική τράπεζα χαρακτηρίζει «καλοδεχούμενη εξέλιξη» μια νέα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, υποστηρίζοντας ότι «θα συμβάλλει στη μεγάλη προσπάθεια για την ανάκαμψη της Ελλάδας». Ωστόσο, επισημαίνει ότι μια περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα αυξήσει τις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top