Κατάργηση περιουσιακού κριτηρίου και μειωμένο φόρο στα ξενοίκιαστα

Σειρά ρυθμίσεων για την ακίνητη ιδιοκτησία προτείνει η ΠΟΜΙΔΑ

Κατάργηση περιουσιακού κριτηρίου και μειωμένο φόρο στα ξενοίκιαστα

Την κατάργηση του περιουσιακού κριτηρίου που εξαιρεί την συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών ακινήτων από το επίδομα θέρμανσης αλλά και τη μειωμένη φορολόγηση των ξενοίκιαστων ακινήτων ζητά -μεταξύ άλλων- η ΠΟΜΙΔΑ με επιστολή που απηύθυνε σήμερα στον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα, ενόψει των διαπραγματεύσεων που γίνονται με την τρόικα για τη φορολογία του πετρελαίου και τις προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος, αλλά και τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.

Η ΠΟΜΙΔΑ ζητά επίσης σειρά ρυθμίσεων για φορολογικά θέματα που αφορούν την ακίνητη ιδιοκτησία, που περιλαμβάνουν:

- Μείωση του ετήσιου φόρου περιουσίας για τα ξενοίκιαστα ακίνητα.

- Αποποινικοποίηση της αντικειμενικής αδυναμίας καταβολής των φόρων στην κατοχή ακίνητης περιουσίας.

- Επέκταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς, που ισχύει για τους δανειολήπτες, στους φορολογούμενους που αδυνατούν να καταβάλουν τους φόρους και αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο πλειστηριασμού της οικίας τους από το Δημόσιο.

- Διόρθωση της ρύθμισης που αφορά την εξόφληση φόρων με μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων προς το Δημόσιο, η οποία ανακοινώθηκε για επικοινωνιακούς λόγους. Για να αποκτήσει ουσία η ρύθμιση θα πρέπει η μεταβίβαση να μπορεί να γίνεται μονομερώς από την πλευρά του ιδιοκτήτη, το ακίνητο να αποτιμάται στην αντικειμενική αξία και η τυχόν υπερβάλλουσα αξία να συμψηφίζεται και με οφειλές άλλων μελών της οικογενείας φορολογουμένου.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top