Ελλάς, η χώρα των αξονικών τομογραφιών: Κάνει 1 στους 3 Έλληνες!

Στα 8,3 δισ. το 2009 από 5,5 δισ. το 2004 - ΠΑΣΟΚ:Όχι στο εισιτήριο των 25 €

Ελλάς, η χώρα των αξονικών τομογραφιών: Κάνει 1 στους 3 Έλληνες!

«Όχι» στην επιβολή του εισιτηρίου των 25 ευρώ για εισαγωγή στα νοσοκομεία είπε το ΠΑΣΟΚ στη χθεσινή συνάντηση αντιπροσωπείας της Χαριλάου Τρικούπη με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος σημείωσε ότι το δημόσιο σύστημα Υγείας πρέπει να παρέχει καθολικές υπηρεσίες και ζήτησε να αναζητηθούν από αλλού οι πόροι: «Ας βρεθούν από αλλού αυτά τα χρήματα, γιατί θα υπάρξει κόσμος που δεν έχει να τα δώσει και θα δημιουργηθεί κοινωνικό πρόβλημα».

Ελλάς, η χώρα των αξονικών και των μαγνητικών τομογραφιών

Ο κ. Κουτσούκος παρουσίασε και στοιχεία που δείχνουν αλόγιστη χρήση των υπηρεσιών Υγείας με ανάλογη, φυσικά, επιβάρυνση των Ταμείων.

Η Ελλάδα, λοιπόν, έχει τη θλιβερή πρωτιά σε αναλογία αξονικών-μαγνητικών τομογραφιών ανά κάτοικο, με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να σημειώνει ότι οι δαπάνες παροχής υγείας των φορέων κοινωνικής ασφάλισης εκτινάχθηκαν από τα 5,5 δισ. ευρώ το 2004, στα 8,3 δισ. το 2009 (αύξηση 50%)!

Μάλιστα, ο ίδιος -επικαλούμενος στοιχεία της Έκθεσης του ΟΟΣΑ του 2010- ανέφερε ότι στην Ελλάδα οι αξονικές τομογραφίες ανέρχονται σε 320.000 για κάθε ένα εκατομμύριο πληθυσμού, με μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ τις 130.000!

Αντιστοίχως, οι μαγνητικές τομογραφίες είναι 98.000 για κάθε ένα εκατομμύριο πληθυσμού, με μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ τις 46.500…

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top