ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ STAR: Χρειάζονται επειγόντως νέα μέτρα και κούρεμα λέει ο Π.Λιαργκόβας

Έκθεση ΣΟΚ του γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής

Η μείωση των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδας δεν λύνει το πρόβλημα χρέους της χώρας, υποστηρίζει στην έκθεση που συνέταξε το Γραφείο Προϋπολογισμού του κράτους της Βουλής, και αφορά στο δημόσιο χρέος μετά το τέλος του μνημονίου το 2014.

Στην εν λόγο έκθεση χαρακτηρίζεται «ψευδαίσθηση ότι η χώρα θα επιστρέψει στις αγορές το 2014 για να καλύψει με λογικούς όρους τις ανάγκες χρηματοδότησης του χρέους συν τυχόν έκτακτες ανάγκες» και εκτιμάται ότι «οι ελαφρύνσει�� είναι μεν αναγκαίες αλλά δεν αρκούν για μια οριστική λύση του προβλήματος και αφήνουν την Ελλάδα έκθετη στις απροσδόκητες διαταραχές της διεθνούς και ευρωπαϊκής οικονομίας Επισημαίνεται επίσης ότι «το χρέος θα παραμείνει ως Δαμό��λειος σπάθη πάνω από την ελληνική οικονομία, θα επηρεάζει αρνητικά τις προσδοκίες των οικονομικών παραγόντων και θα εμποδίζει την επιστροφή στις αγορές».

Με βάση την έκθεση πάντως, θεωρείται ότι η σταθεροποίηση του χρέους και πολύ περισσότερο η φιλόδοξη μείωσή του στο 110% από το επίπεδο 175,5% του ΑΕΠ το 2013, διευκολύνεται αν υπάρχει περικοπή του αποθέματος του χρέους.

Δείτε ΕΔΩ την έκθεση

grafeio-proipologismou.pdfgrafeio-proipologismou.pdf

"Μονόδρομος" το κούρεμα

«Θα χρειαστούμε νέα δανεική σύμβαση και θα αναγκαστούμε νέα μέτρα, τα οποία όμως δεν μπορούμε να πάρουμε, γιατί δεν αντέχει άλλο η κοινωνία. Πρέπει να αγγίξουμε το απόθεμα του χρέους γιατί είναι τόσο μεγάλο … που θα εμποδίζει συνεχώς τις επενδύσεις . Θα τεθεί ζήτημα κούρεμα του χρέους, αναδιάρθρωσης δηλαδή του χρέους »δήλωσε στο star και στην εκπομπή της Π.Τσαπανίδου, ο συντονιστής του γραφείου Προϋπολογισμού Π. Λιαργκόβας .

«Ίσως υπάρξει ένα μείγμα μέτρων, τα οποία θα περιλαμβάνουν και μέτρα ανακούφισης πληρω��ών αλλά και μέτρα ανακούφισης προς την πλευρά του αποθέματος γιατί μόνο τότε θα μπορέσουμε να τραβήξουμε επενδύσεις» πρόσθεσε ο κ.Λιαργκόβας, τονίζοντας πως ένα νέο κούρεμα θα αφορά περισσότερο τους ξένους γιατί όπως εξήγησε «το μεγαλύτερο μέρος του χρέους είναι στα κράτη και τους οργανισμούς»

«Την άνοιξη αυτό το θέμα θα κυριαρχεί στις συζητήσεις κυβέρνησης -τρόικας» εκτίμησε στο star o κ.Λιαργκόβας, τονίζοντας «η μπάλα δεν θα πάρει μπάλα τους ιδιώτες»

Βίντεο star εκπομπή live u

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top