Άντε να δούμε: Αυξήθηκαν σημαντικά οι εισπράξεις από τα ληξιπρόθεσμα!

Υψηλότερες κατά 30% σε σχέση με πέρυσι: Στα 1,8 δισ. στο οκτάμηνο!

Άντε να δούμε: Αυξήθηκαν σημαντικά οι εισπράξεις από τα ληξιπρόθεσμα!
Στα 2,74 δισ. ευρώ ανήλθαν τα συνολικά έσοδα που εισπράχθηκαν από τις ΔΟΥ για το μήνα Αύγουστο, εμφανίζοντας απόκλιση 14,1% έναντι του στόχου, σύμφωνα με τα οριστικοποιημένα στοιχεία.
Αντίστοιχα σε επίπεδο οκταμήνου, το συνολικό ποσό είσπραξης έφτασε τα 17,54 δισ. ευρώ και παρουσίασε μικρή απόκλιση της τάξεως του 5,7% έναντι του στόχου, απόκλιση που αναμένεται να συρρικνωθεί περισσότερο προς τα τέλη του έτους όπου εκτιμάται πως θα έχουν εισπραχθεί οι περισσότεροι από τους πρόσφατα βεβαιωθέντες φόρους (εισοδήματος και περιουσίας).
Αυξήθηκαν σημαντικά οι εισπράξεις από τα ληξιπρόθεσμα
Στον αντίποδα, ιδιαίτερα σημαντική αύξηση εμφάνισε η συνολική εισπραξιμότητα του χαρτοφυλακίου των ληξιπρόθεσμων προς το Δημόσιο οφειλών (παλαιών και νέων).
Συνολικά στο οκτάμηνο, εισπράχθηκαν 1,833 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων χρεών, αυξημένα κατά 31,8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012.
«Δεδομένης της συνεχούς και εντατικής προσπάθειας που καταβάλει ο Φοροεισπρακτικός μηχανισμός της χώρας στο σύνολο του, είμαι αισιόδοξος και πιστεύω πως η επίτευξη των στόχων μας είναι πλέον ορατή» σχολίασε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, κ. Χάρης Θεοχάρης αναφορικά με τα αποτελέσματα του Α’ Οκταμήνου.
Σε ό,τι αφορά το συνολικό χαρτοφυλάκιο ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, σημειώνεται ότι παρουσίασε αύξηση της τάξεως του 1,72% στο τέλος Αυγούστου σε σχέση με τον Ιούλιο (ήτοι κατά 1,033 δισ. €), στοιχείο που κυρίως αποδίδεται στην αναμενόμενη μηνιαία αύξηση των ληξιπροθέσμων από άμεσους φόρους (εισοδήματος και περιουσίας).
Το εν λόγω φαινόμενο οφείλεται στο γεγονός ότι ο όγκος των εκκαθαριστικών Εισοδήματος και Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ύψους περίπου 3 δισ. € και 1 δισ. € αντίστοιχα) είχαν ως καταληκτική ημερομηνία πληρωμής την 31η Αυγούστου. Η εικόνα αυτή αναμένεται να εξομαλυνθεί πλήρως τους αμέσως επόμενους μήνες.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top