«Φτωχική» η ελληνική προεδρία της ΕΕ

«Σχεδιάζεται μια πολύ φθηνή προεδρία» αναφέρει η FAZ

«Φτωχική» θα είναι η ελληνική προεδρία της ΕΕ, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Όπως αναφέρουν οι Γερμανοί, η προεδρία θα κοστίσει έως 50 εκ. ευρώ, δηλαδή λιγότερα έως και σχεδόν 40% απ’ ότι στους προκατόχους της Ελλάδας: «Σχεδιάζεται μία πολύ φθηνή προεδρία. Πενήντα εκατομμύρια ευρώ έχουν προβλεφθεί στον εξαντλημένο τους προϋπολογισμό και ελπίζουν στο τέλος να ξοδέψουν ακόμα λιγότερα. Οι προκάτοχοί τους τα προηγούμενα χρόνια είχαν ξοδέψει μεταξύ 60 και 80 εκατομμυρίων ευρώ».

Σύμφωνα με τη FAZ, όλες οι συναντήσεις των υπουργών θα λάβουν χώρα στην Αθήνα και θα οργανωθούν συνέδρια μόνο αν πραγματικά «υπόσχονται να δώσουν κάτι», ενώ -κατά την εφημερίδα- η Ελλάδα θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στο ζήτημα της μεταναστευτικής πολιτικής σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Τέλος, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, η ελληνική προεδρία θα είναι … κουτσουρεμένη καθώς θα διεξαχθούν ευρωεκλογές τον Μάιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top